Vartotojų nuomonė: "iPod Classic" - gera investicija, ar pervertintas gaminys?  (69)

Pristatome trumpą populiaraus muzikos grotuvo "iPod" apžvalgą. Tai - vieno šį gaminį įsigijusio pirkėjo asmeninis atsiliepimas, dėl to straipsnelio pavadinimą pradėjome žodžiais "Vartotojų nuomonė". Ateityje, jei ši rubrika bus populiari ir naudinga, žadame ją pratęsti. Mielai lauksime visų skaičiusiųjų atsiliepimų


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt nėra pasaulyje žmogaus, negirdėjusio apie Apple Ipod muzikos grotuvus. Vieni juos giria, kiti peikia – abejingų nėra. Ipodas – stiliaus etalonas, o gal tik turtingųjų žaisliukas? Tokių klausimų kankinamas rinkausi savo naująjį kišeninį draugą. Ir po ilgų dvejonių aš pasiryžau – nuėjau į parduotuvę, susiradau MP3 grotuvų lentyną ir rinkausi. Akis užkliuvo už Ipod Classic – 80GB milžinas, su dideliu spalvotu ekranu ir patrauklia kaina. Pasižiūrėjus charakteristikas dar labiau sugundė, taigi PERKAM!

 

Pakuotė ir komplektacija

Gavau tokią dėžutę, kokiose būna telefonai. Jei ne grotuvo nuotrauka, bučiau suabejojęs, kas yra jos viduje. Kitoje pusėje visokie kodai, įrodantys autentiškumą. Neblogai – Apple rodo, kodėl yra taip liaupsinama. Iškart parėjęs namo, išpakavau. Nuėmus dangtį manęs laukė gražuolis Ipod Classic. Jį patraukiau šalį ir žiūrėjau, kas slepiasi toliau. Toliau manęs laukė kažkokia įtartina dėžutė. Kaip paaiškėjo vėliau, ten slėpėsi apie 10 instrukcijų įvairiomis kalbomis. Deja, bet lietuviškos nebuvo. Teko pasitenkinti angliška.

Pačiame dugne gulėjo keli balti maišeliai, kuriuose buvo ausinės ir kabelis, reikalingas pajungti grotuvą prie AK. Išpakuojant supratau, kad viskas aukščiausios kokybės – jungtys uždengtos specialiais dangteliais, ausinės ne šiaip sau susuktos, o tvarkingai suveržtos laikikliu, kuris padeda neišsisklaidyti laidams bet kaip.

 

Pajungimas ir iTunes

Jau seniai buvau įsirašęs iTunes, todėl pajungimo problemų neturėjau. Reikėjo tik pavadinti savo iPodą ir atnaujinti jo sisteminius failiukus. Viską padarė iTunes, man tereikėjo žiūrėti ir laukti. Vėliau pamačiau, kad visos dainos buvo automatiškai sumestos į grotuvą. Man to tikrai nereikėjo. Teko visas ištrinti ir mesti rankiniu būdu tas, kurios man patiko. iTunes tikrai paprasta naudotis, nors galvojau bus sunkiau. Viskas gan aiškiai parodyta, jei kas neaišku galima apsilankyti Apple puslapyje, kur viskas smulkiai išaiškinta.

Po didelio džiaugsmo sekė pirmasis nusivylimas – kodėl nėra pridėta jokio konverterio video failams?! Laimei, man padėjo visagalė Google ir po kelių minučių mano filmų kolekcija jau gulėjo Ipode.

 

Muzika ir filmai

Po gan trumpo krovimosi laikotarpio (~2h) ėmiau tikrinti garso kokybę. Girdėjau, kad senesnių grotuvų ausinės ne tokios patogios. O kaip naujos? Viskas tiesiog SUPER: muzika atkuriama puikiai, nejaučiamas jokių specifinio dažnio garsų trūkumas. Garso stipris normalus – nusistačius maksimalų galingumą iš aplinkos negirdima jokių garsų. Tik tavo muzika ir tu…

iPod pakuotė

Visada buvau prieš filmų žiūrėjimą per muzikos grotuvus. Kiekvienas daiktas turi atlikti tą funkciją, kuriai jis yra pritaikytas. Deja to negalima pasakyti apie Ipod Classic. Jo pakankamai didelis ekranas puikiai atkuria visus filmus, nors galėtų ir palaikyti daugiau formatų, bet tam yra konverteriai. Vaizdas nestringa, garsas neatsilieka, kokybė tokia pati kaip ir buvo AK. Ko daugiau norėti. Mmm, gal tik ilgesnės baterijos laikymo trukmės, nes žiūrint filmus ji laiko tik iki 7 valandų.

 

Valdymas ir kita

Vienas pagrindinių Ipodo „bonusų“ yra garsusis lietimui jautrus valdymas. Ir jis tikrai vertas to, kaip apie jį gerai visi kalba. Iš pradžių buvo kiek sunkoka priprasti, bet vėliau neįsivaizdavau, kaip ankščiau galėjau be to gyventi.

"iPod Classic" pakuotės turinys

Meniu tikrai informatyvus: kur viskas randasi supratau be problemų, visos reikalingiausios funkcijos yra lengvai aptinkamos, galima nusistatyti, kad jos iškart būtų pagrindiniam lange.

Jei jums neužtenka esamų podcastų ar žaidimų, juos galima parsisiųsti iš iTunes. Aišku, kad ne už ačiū. Nors gerai paieškojus galima rasti ir nemokamų.

Baterija, klausant muzikos, laiko iki 30 valandų. Tikrai daug. Gaila, kad tik video žiūrėjimas labai ryja energiją.


Išvados

Apple tikrai pateisino savo vardą. Ipod Classic vertas pinigų, kuriuos išleisite. Gausite ne tik kokybišką grotuvą, bet ir kietąjį diską (HDD), kurį galėsite naudoti, kai baterija nebelaikys taip ilgai. O taip bus tikrai negreitai…

Ipod tikrai gera investicija, nes gali tarnauti kaip multimedia grotuvas ar kietasis diskas. Galų gale jai kas nors nepatiks, galėsite parduoti – Apple gaminiai visada yra paklausūs.

P.s. tikiuosi kažką nutarėte ar jau apsisprendėte, o aš bėgu klausyti savo Ipod Classic

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (69)