"CeBIT 2008" parodoje „Samsung“ pristatė du naujus fotoaparatų modelius  (0)

Parodoje „CeBIT 2008“ „Samsung“ įrodo, kad yra pajėgi pildyti fotografų mėgėjų ir profesionalų svajones. Kompanija pristato du išskirtines charakteristikas įkūnijančius skaitmeninius fotoaparatus: DSLR fotoaparatą GX-20 su geriausiu šios klasės CMOS vaizdo davikliu ir dviguba dulkių pašalinimo funkcija bei aukščiausios kokybės mini skaitmeninę HD kamerą NV24HD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ GX-20 turi po dvejus metus trukusių tyrimų sukurtą 14,6 megapikselių APS-C dydžio (23,4 mm×15,6 mm) CMOS (papildomo metalo oksido puslaidininkio) vaizdo daviklį, vibraciją kompensuojančio optinio vaizdo stabilizavimo (OIS) bei dvigubo dulkių pašalinimo funkcijas. Be to, per patobulintus grandinių procesus, didinant vienam ploto vienetui tenkančios šviesos kiekį, CMOS vaizdų sensorius perduoda aiškius didelės raiškos atvaizdus ir realias spalvas.

GX-20 korpusas turi specialią apsaugos nuo dulkių bei dvigubo dulkių šalinimo funkcijas. Pačias mažiausias, mikroskopines, dulkeles gali absorbuoti pats vaizdo sensorius, turintis specialų apsauginį sluoksnį. Jei yra absorbuotų mikroskopinių dulkelių, jos nupurtomos naudojant vibruojančią vaizdo daviklio sistemą, taigi vaizdai bus „švarūs“ – be dėmių.

Nuotraukų kokybę apsaugo ir „sulietų“ nuotraukų tikimybę sumažina vibracijos kompensavimas OIS, kuris greitai užfiksuoja nežymias rankų vibracijas ir sumažina kameros judėjimo poveikį, stumtelėdamas vaizdų daviklį priešinga kryptimi.

Kokybiškai fotografuoti galima netgi didelės drėgmės, miglos sąlygomis ar ore esant smėlio dulkių. Atsparumas vandeniui ir dulkėms sumažina žalą, kurią pastarieji gali padaryti vidinėms fotoaparato detalėms. 72 kameros dalys, tokios kaip užraktas ir valdymo ratukas, yra užsandarintos.

GX-20 palaiko didelį, ISO 3200 (galima nustatyti ir ISO 6400), jautrumą ir išgauna optimalią atvaizdo kokybę esant bet kokioms aplinkybėms. Tam skirtos atnaujintos vaizdo korekcijos technologijos, tarp kurių yra ir HDR (plataus dinaminio diapazono) funkcija, suteikianti didesnį išraiškingumą.

Šis įrenginys tinka ir šeimai, ir mėgėjams, ir profesionalams. Pastarieji gali naudotis ir „X-sync“ blykstės sinchronizavimo galimybe, vienu RAW bei JPEG vaizdo formatų perjungimo mygtuku, aukšto lygio RAW konversijos programa bei galimybe prijungti išorinę blykstę.

„Samsung“ GX-20 turi itin kokybišką 2,7 colių įstrižainės LCD ekraną, leidžiantį aiškiau ir ryškiau matyti nufotografuotus vaizdus. LCD ekranas taip pat suteikia tiesioginio stebėjimo galimybę – tai patogus būdas fotografuoti žiūrint tiesiai į LCD ekraną, o ne pro ieškiklį.

Kitas „CeBIT 2008“ parodoje pristatytas 10,2 megapikselių „Samsung“ NV24HD fotoaparatas turi pačios kompanijos sukurtą DRIM (realaus skaitmeninio atvaizdo ir video) variklį, skirtą sparčiam ir aiškiam didelės raiškos vaizdų fotografavimui. NV24HD – plono korpuso skaitmeninė kamera, kurioje įrengtas 24 mm plačiakampis „Schneider“ objektyvas su 3,6 kartų optiniu priartinimu ir revoliucinė „Smart Touch“ vartotojo sąsaja.

„Samsung“ NV24HD gali filmuoti didelės raiškos (1280x72), 30 kadrų per sekundę HD vaizdo medžiagą. Siekiant filmuojamai medžiagai suteikti sodrių spalvų ir norint sudaryti galimybę nufilmuotus vaizdus peržiūrėti lauke netgi saulėtą dieną fotoaparate įrengtas naujosios kartos AMOLED (aktyviosios matricos OLED) displėjus. Be to, NV24HD palaiko „Dual IS“ – pažangią, atnaujintą, naudojančią ir optinę, ir skaitmeninę vaizdo stabilizavimo technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: