Iš skęstančio HD DVD formato laivo traukiasi ir Toshiba  (7)

Praeitos savaitės gale pasirodė gandai, jog Toshiba, vienas iš pagrindinių HD DVD formatų rėmėjų, sustabdys HD DVD įrangos gamybą. Iš esmės tai galutinai reikštų HD DVD ir Blu-ray formatų karo pabaigą. Tad nekeista, jog šie gandai labai greit paplito internete, tačiau oficialus Toshiba kompanijos pareiškimas pasirodė tik dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir reikėjo tikėtis, oficialiame Toshiba kompanijos pranešime rašoma, jog ji tikrai liausis gaminti HD DVD įrangą (DVD grotuvus ir įrašančiuosius įrenginius). Pažymima, jog toks sprendimas priimtas po kruopščios rinkos analizės įvertinant konkurencinės kovos su Blu-ray formatu galimybes. Apibendrinus tyrimus paaiškėjo, jog kompanijai žymiai labiau apsimoka tiesiog liautis gaminti HD DVD formatui skirtą įrangą.

Tai pakankamai logiškas žingsnis, kuomet daug kompanijų pasirinko Blu-ray formatą. Mes jau rašėme apie „Warner Bros“ sprendimą pereiti tik prie Blu-ray formato. Panašiai pasielgė ir žinoma filmų nuomos kompanija Netflix, pagaliau ir stambus amerikiečių tinklas Best Buy ėmė savo klientams rekomenduoti Blu-ray formato įrašus.

Toshiba jau mažina HD DVD įrangos gamybą, o kovo mėnesio gale ji turėtų būti apskritai sustabdyta. Tačiau kompanija pabrėžia, jog HD DVD įrangos savininkams ir toliau teiks visą techninį palaikymą ir garantinį aptarnavimą.

Toshiba atsisakymas toliau remti HD DVD faktiškai reiškia šio formato galutinį pralaimėjimą prieš Blu-ray. Tiesa, kol kas neaišku, kaip sureaguos likusios HD DVD formato stovyklos kompanijos - Microsoft, NEC ir Sanyo Electric.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: