Pristatytas vandeniliu maitinamas mobilus telefonas  (8)

Kanados kompanija Angstrom Power pristatė telefoną su vandeniliniu maitinimu, pasižyminti visai neprastomis energetinėmis charakteristikomis. Tokio telefono pakrovimas užtrunka kelias minutes, o pokalbio režimus jis sugeba dirbti dvigubai ilgiau nei su dabartiniais serijiniais ličio akumuliatoriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujovė pristatyta 2008 International CES parodoje, praeitą savaitę įvykusioje Las Vego mieste.

Kompanijos Angstrom Power arkliukas – netradiciniai miniatiūriniai šiluminiai elementai. Ji gamina įvairius prietaisus su tokiais šiluminiais elementais, o dabar sugebėjo sukurti tokį elementą, kuris puikiai tinka į mobilaus korpusą vietoj tradicinio ličio akumuliatoriaus. Tokia technologija pavadinta Micro Hydrogen.

Angstrom Power pristatytoje konstrukcijoje telpa elektrocheminis generatorius ir vandenilinio kuro talpykla – visa tai sutalpinama į standartinių matmenų lizdą telefone. Šiuo metu Kanados kompanija savo naująjį kuro elementą patalpino į Motorola mobilųjį telefoną MOTOSLVR L7. Telefonui neatliktos jokios papildomos modifikacijos.

Kompanija tikisi, jog serijinę gamybą ši technologija galės pasiekti 2010 metais. Tiesa, iki tol dar reikės įrodyti naujos technologijos saugumą (Kanados inžinieriai buvo numetę telefoną su naujais energijos elementais ant karštos fritiūrinės plytelės, tačiau sprogimas neįvyko), o taip pat padaryti laisvai rinkoje prieinamas vandenilio atsargas.

Lygiagrečiai kompanija projektuoja namų vandenilio gavybos sistemą, naudodama įprastą vandenį ir elektros energiją vandeniliui išgauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)