Lietuva – „mobiliausia“ Europos šalis  (2)

Lietuva pirmauja tarp visų Europos sąjungos valstybių pagal namų ūkių, naudojančių mobilųjį telefoną kaip vienintelę telefoninio ryšio priemonę, skaičių, „Eurostat“ duomenis skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 48 proc. lietuvių atsisakė fiksuotojo ryšio telefono ir perėjo prie mobiliųjų technologijų. Antroje vietoje yra Čekija, kurioje tik mobiliuoju telefonu naudojasi 42 proc. namų ūkių. Europinis vidurkis šioje kategorijoje yra 18 proc. Toks skaičius žymi skirtingą naujųjų bei senųjų ES šalių gyventojų požiūrį į fiksuotojo ryšio telefonus.

Senųjų valstybių gyventojai linkę turėti ir stacionaraus ryšio aparatus. Tarkime Didžiojoje Britanijoje mobiliuoju telefonu kaip vienintele ryšio priemone naudojasi vos 13 proc., o Vokietijoje vos 11 proc. namų ūkių. BBC teigia, kad tokia situacija galėjo susiklostyti dėl to, kad fiksuoto telefono ryšio tiekėjai naujosiose ES narėse niekada nebuvo giliai įsiskverbę į visuomenę. BBC teigia, kad kai kuriose buvusiose Rytų bloko valstybėse mobilus telefonas gali būti apskritai pirmas gyventojų įsigytas telefonas.

Teigiama, kad 100 europiečių šiuo metu tenka 95 mobilūs telefonai.

www.balsas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)