Lietuvos statybų aikštelėms - specialus „juodadarbis“ fotoaparatas  (0)

Lietuvą pasiekė specialus pramonėje ir kitomis neparankiomis sąlygomis fotografuoti skirtas fotoaparato modelis, kurį sukūrė japonų kompanija „Fujifilm“. Fotoaparatas „BigJob HD-3W“ pasižymi itin tvirtu korpusu, yra nepralaidus vandeniui, apsaugotas nuo dulkių ir atsparus sutrenkimams (gamintojų teigimu, jis saugiai gali nukristi iš beveik metro aukščio). Fotoaparatas taip pat išsiskiria didesniais mygtukais, todėl juo patogiai galima fotografuoti net ir mūvint darbines pirštines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Fotolitos“ pardavimų direktoriaus Valdo Bagdono, iki šiol šiuo modeliu, jau pramintu „statybų aikštelių fotoaparatu“, buvo prekiaujama tik Japonijos ir Didžiosios Britanijos rinkose. Lietuvoje šis modelis kainuos 1599 litus. Naujajame fotoaparate yra įdiegtas unikalus fotografavimo režimas „Secure File Shoot“. Peržiūrinti šiuo režimu užfiksuotas nuotraukas galima nustatyti, ar jos yra autentiškos ir ar jose buvo darytos korekcijos po fotografavimo momento. Tokia funkcija itin aktuali per atstumą kontroliuojant statybas, inžinerinius bei kitus darbus. „BigJob HD-3W” taip pat yra specialus „CALS“ režimas, kurį pasirinkus gaunamos 1 MP raiškos nuotraukos. Tai yra idealus nuotraukos dydis, leidžiantis patogiai jas siųsti elektroniniu laišku. Ši funkcija itin patogi, kai informacija apie darbų (pvz., statybų) eigą reikia keistis pastoviai. Modelis turi ir dokumentų bei naktinį fotografavimo režimus.

„BigJob HD-3W“ įdiegta 6 mln. pikselių CCD matrica, plataus kampo 3 kart optinio priartinimo (28-84 mm) objektyvas bei didelis 3 colių skersmens įbrėžimams atsparus TFT ekranas. Objektyvo apsaugai skirtas specialus gobtuvas. Naujojo modelio ISO jautrumas – nuo 64 iki 1600. Fotoaparatu galima ir filmuoti, ir 1,7 kadro per sekundę greičiu nepertraukiamai fotografuoti. Modelyje yra vidinė 27 MB atmintis.

Fotoaparate naudojama galinga blykstė, apšviečianti net iki 10 metrų atstumu esančius daiktus. Be to, modelyje yra jungtis, skirta papildomai blykstei.

„BigJob HD-3W“ naudoja du AA tipo elementus, tačiau modelyje yra speciali jungtis, leidžianti fotoaparatą prijungti prie elektros tinklo.

Naujuoju modeliu Lietuvoje prekiauja kompanija „Fotolita“, jį galima įsigyti ir interneto svetainėje www.foto.lt.

Daugiau informacijos:
Valdas Bagdonas, „Fotolita“
Tel.: (8 5) 213 98 62
El. paštas: naujienos@fotolita.lt

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: