Kelionės nuotraukas jau galima tvarkyti pasitelkus žemėlapius  (0)

Pastaruoju metu Lietuvoje sparčiai populiarėjantys GPS imtuvai nuo šiol bus naudingi ne tik kelionės metu, bet ir po jos - keliautojams, parsivežantiems šimtus nuotraukų, taps žymiai lengviau jas tvarkyti ir rūšiuoti pasitelkiant geografinę informaciją. Naujas unikalus GPS prietaisas leis nuotraukas suderinti su nemokamais žemėlapiais, susiejant jas su vietomis, kuriose jos padarytos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią galimybę keliaujantiems ir fotografuojantiems žmonėms suteikia nauji GPS įrenginiai „GlobalSat BT-335“, kuriais Lietuvos rinkai pristatė kompleksinius sprendimus IT srityje teikianti UAB „InfoEra“.

„InfoEros“ GPS sprendimų padalinio vadovo Edvino Grigaliūno teigimu, rūšiuojant iš kelionių parsivežtas nuotraukas bei besidalinant patirtais įspūdžiais, ne vienam kartais iškyla keblumų, bandant prisiminti, kokie objektai jose įamžinti ir kokia konkrečiai vieta nufotografuota.

„Naudojantis naujuoju GPS prietaisu, ši problema lengvai išsprendžiama - visi reikalingi duomenys yra pateikiami tiesiog vartotojui prieš akis, tad nuo šiol kelionių analizės ir įspūdžių dalybos gali būti dar paprastesnės“, - sako E.Grigaliūnas.

„GlobalSat BT-335“ nuotraukas, suderintas su žemėlapiais, išdėsto pagal kelionės maršrutą bei laiką. Turint aiškius ir vizualiai patrauklius apibūdinimus, nuotraukas yra ne tik lengviau peržiūrėti ir komentuoti, tačiau ir surasti bet kokio dydžio kolekcijoje, taip pat – akimirksniu pasidalinti jomis su kitais. Pasak E.Grigaliūno, prietaisas itin naudingas, kai į vieną vietą sukeliamos nuotraukos iš kelių fotoaparatų.

„GlobalSat BT-335“ įveiktą maršrutą fiksuoja su „Bluetooth“ GPS imtuvu ir duomenų kaupikliu. Vėliau, kaupiklį prijungus prie personalinio kompiuterio ir į jį sukėlus nuotraukas, įrenginys prie jų vartotojui pateikia visą su jomis susijusią geografinę informaciją bei sudėlioja nuotraukas nemokamuose skaitmeniniuose žemėlapiuose.

Su „GlobalSat BT-335“ pateikiama „Locr GPS Photo“ programine įranga, veikiančia nemokamų žemėlapių programų „Google Earth“ ir „Google Maps“ formatuose, galima lengvai užprogramuoti, kokia informacija ir kada turi būti kaupiama, pavyzdžiui, duomenys gali būti įrašinėjami, pasiekiant tik tam tikrą greitį ar aukštį. Nedidukas prietaisas turi pakraunamą akumuliatorių ir veikia iki 25 valandų bei gali saugoti net iki 60 tūkst. kelionės taškų, kaupdamas duomenis nuo vienos paros iki vienos sekundės intervalų dažnumu.

„GlobalSat“ imtuvas veikia su visomis standartinėmis skaitmeninėmis fotokameromis.

Dešimtus metus informacinių technologijų srityje veikianti UAB „InfoEra“ šių metų pradžioje pirmą kartą Lietuvoje surengė geriausio metų keliautojo rinkimus „Lietuvos Magelanas 2006”, juose nugalėjo keliautojas, autostopu ir pėsčiomis išnaršęs Afrikos žemyną. Įmonė bendradarbiauja su didžiausiomis užsienio informacinių technologijų kompanijomis: „Autodesk“, „Microsoft“, „Magellan Navigation“, „Riegl“, „Route 66” ir kt.

Šaltinis: az communication

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: