Specializuota matematikos programa telefonuose  (0)

Ką galima nuveikti naudingo su telefonu mokantis matematikos? Parašyti draugui SMS ir paklausti uždavinio atsakymo? Bet ne visada įmanoma suvesti salygą, o ir dar nelabai patogu. Nufotografuoti uždavinio lapą ir nusiųsti kaip nuotrauką? Ilgai užtrunka ir irgi nelabai patogu. Žodžiu, kol kas telefonas ne pats patogiausias pagalbininkas tokiems reikalams, tačiau atrodo laikai keičiasi. Pagaliau sukurta specializuota matematikos programa mobiliesiems telefonams, pakeisianti dabartinę situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Haifos universiteto (University of Haifa) profesorius Michal Yerushalmy ir du jo pagalbininkai Arik Weizman ir Zohar Shavit bendradarbiaudami su Eurocom sukūrė mokomąsiais matematikos programas, kurias galima atsisiųsti iš interneto ir instaliuoti praktiškai į kiekvieną šiuolaikinį mobilų telefoną.

Pats projektas, kaip ir programa pavadinta Math4Mobile.

Įsidiegęs bet kurį vieną iš penkių siūlomų paketų, moksleivis arba studentas galės mokintis tiek algebros, tiek ir geometrijos. Programoje numatyti uždaviniai iš įvairiausių funkcijų bei jų grafikų, lygčių sprendimų, daugiakampių analizės ir kitų sričių uždaviniai. Be viso šito programa leidžia SMS pavidalu persiųsti ne tik uždavinių sprendimus, bet ir grafikus.

Nesenai universitete atliktas tyrimas, kurio metu profesoriai ir dėstytojai tikrino, kaip studentai sprendžia tipines matematines užduotis ir kaip pritaiko naująją Math4Mobile programą kitiems, ne tik matematiniams uždaviniams išspręsti.

"Mum labai rūpėjo pamatyti ar mobilieji telefonai padėjo apjungti jaunus žmones sprendžiant iškeltus uždavinius. Mes tuo įsitikinome. Sekantis žingsni bus įtraukti besimokančius į sudėtingesnius tyrimus bei integruoti į mobilias technologijas naujas unikalias galimybes", -sakė tyrimo vadovas daktaras Galit Botzer.

Malonu dar ir tai, jog programa prieinama visiems, tad galbūt jau netrukus šalia mobiliųjų žaidimų lietuvaičiai ims kartu spręsti matematinius uždavinius.


Šaltinis:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)