Fotoaparatai „atpažins“ žmonių veidus iš profilio  (0)

Japonijos kompanija „Fufijilm“ pristatė skaitmeninį fotoaparatą, sugebantį „atpažinti“ žmogaus veidą iš profilio, taip pat jei jis kadre yra pasisukęs ar palinkęs. Iki šiol kameros su „Face Detection“ technologija sugebėdavo automatiškai „atpažinti“ veidą tik fotografuojamam žmogui žiūrint tiesiai į objektyvą.

Naujasis fotoaparatas „FinePix“ F50fd galės nustatyti žmogaus veidą net jeigu jis nuo objektyvo bus nusisukęs 90 laipsnių ar palinkęs 270 laipsnių kampu bet kuria kryptimi. Pagal „atpažintus“ veidus bus automatiškai parenkami optimaliausi židinio, ekspozicijos ir baltos šviesos nustatymai, todėl nuotraukose žmonių veidai atrodys itin ryškiai, o spalvos – tikroviškai.

Naujos kartos technologija „Face Detection 2.0” per 0.05 sekundės viename kadre galės nustatyti net iki 10 veidų. Tai – greičiausia funkcija, lyginant su kitais gamintojų produkcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fujifilm“ atlikus tyrimą, paaiškėjo, jog beveik 70 procentų nuotraukų yra fiksuojami žmonės, todėl labai svarbu, kad būtų teisingai sufokusuojami jų veidai. Naujoji technologija turi ir papildomą „raudonų akių“ efekto koregavimo funkciją, kurios pagalba šis nemalonus efektas pašalinamas automatiškai, vos tik užfiksuojamas kadras, o atminties kortelėje išsaugomi abu – tiek originalus, tiek koreguotas failai. Būtent žmonių fotografavimui skirtos ir kitos „FinePix“ F50fd funkcijos. Jame bus galima pasirinkti specialų „Profesionalaus portreto“ fotografavimo režimą su profesionaliose studijose naudojamais nustatymais. Fotoaparatas išsiskirs ir „Intelligent Flash” technologija, kuri, analizuodama fotografuojamą vaizdą, kontroliuos blykstės galingumą bei ekspoziciją, todėl nuotraukose bus atkurti natūralūs žmogaus kūno tonai bei pustoniai. „FinePix“ F50fd įdiegta 12 megapikselių matrica, nauja „Dvigubo vaizdo stabilizavimo“ sistema bei aukštas, net 6400, ISO jautrumas. Iš 16 sceninių režimų bus galima pasirinkti ir povandeninio bei „blogo“ fotografavimo režimus. Pasirinkus pastarąjį, nuotraukos bus išsaugotos dviem – originalia ir internetui tinkančia – rezoliucijomis. Galingasis modelis turės ir pilno rankinio nustatymo režimą. Be to, jame bus galima naudoti ne tik „xD“, bet ir SD/SD-HC tipo atminties korteles.

Naujasis fotoaparatas pasaulinėje prekyboje pasirodys rugsėjo mėnesį.

Praeitais metais „Fujifilm“ kompanija užėmė penkioliktą vietą tarp visų kompanijų pagal JAV užregistruotus technologinius patentus.

Mėgėjams neatsilikti nuo fotoapartų rinkos technologijų, nuobodžiauti tikrai nėra kada. Mes dar visai nesenai rašėme apie Drezdene (Vokietija) įsikūrusios kompanijos „Pentacon“ fotoaparatus, kuriuose įdiegta vis labiau populiarėjanti automatinio „veido nustatymo“ technologija. O štai „Fujifilm“ kompanija  jau žengia kitą žingsnį ir tobuliną pačią technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: