Heliodisplay - erdvinis vaizdas tiesiog ore (video)  (0)

Kiekvienas prisiminimuose išsaugojo šią „Žvaigždžių karų“ nemirtingą sceną. Kur princesės Lėjos siluetas materializuojasi projektoriaus pluošte ir įteikia žinią skirtą Lukui Skaivokeriui. Nuo šiol tai įmanoma. Gal po kiek laiko bus įmanomi ir patys žvaigždžių karai? Tačiau kol kas įspūdžių užtenka vien iš naujojo projektoriaus Heliodisplay...

Vaizdo ore metodas įgyvendintas amerikiečių firmos Heliodisplay, kuri jau senokai konstruoja ir prekiauja projektoriais, galinčiais spalvotą vaizdą pateikti ore, be jokio matomo ekrano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau iki šiol tai buvo tipiniai holografiniai projektoriai. O kalbant apie šį projektorių visi palyginimai su holografiniu būdu baigiasi, kadangi ekranas realiai neegzistuoja, nors jis kaip toks yra, tik nematomas. Ten, kur akis ieškotų įprasto ekrano, įtaisytas maždaug mažo svetainės stalo dydžio stove projektorius pučia sienų vertikalėmis koncentruotą suslėgtą orą, į kurį yra suprojektuojamas vaizdas. Šis į aplinką išpučiamas oras neturi nei jokio kvapo, nei nuosėdų ir jo buvimas juntamas tik mažu garsu (pasak gamintojų - 38 dB). Rezultatas - stulbinantis. Vaizdas labai aiškus, atrodo tarsi būtų atsiradęs realiame ekrane, ir tik keletas „stalo atramos“ sukeltų nestabilių judesių išduoda jo tikrąją kilmę. Bet galbūt labiausiai pastebimas dalykas yra sąveika tarp ekrano ir vartotojo, kuris gali paveikti vaizdą savo rankomis arba lazdele kaip jis tai darydavo ant liečiamojo paviršiaus. Taip pat galima naudoti vaizdą kaip kompiuterio įrenginį, pirštais pakeičiant pelę arba sukioti virtualų objektą į visas puses.

Projektorius gali vaizdą gauti iš bet kokio video šaltinio: VGA, RCA, RGB, S-Video, einančio iš DVD skaitytuvo arba kompiuterio. Galimi formatai: 4/3 arba 16/9. Rezoliucijos: nuo 640 x 350 iki 1.280 x 1.024, su 16,7 milijonų spalvų, bei projektoriaus įstrižainė (vartoti žodį ekrano tiesiog neapsiverčia liežuvis…) šiuo metu prasidedančia nuo 70 cm.

Tačiau yra ir „juoda dėmė“ įrangos reputacijoje - jo kaina. Šiuo metu jis parduodmas po 18 000 dolerių. Tikrai nepigiai, bet jei norisi efekto...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: