Pristatyti fotoaparatai su specialiu „YouTube“ filmavimo režimu  (0)

Mes iš tiesų gyvename technologijų revoliucijų amžiuje. Pamažu prasideda tas etapas, kuris iki šiol gyvavo tik fantastiniuose kūriniuose. Atskiros technologijos ne tik tobulinamos atskirai, bet ir integruojamos į bendras sistemas. Tai labai stipriai keičia mūsų įpročius ir galimybes - štai dabar pasaulinė elektronikos lyderė „Casio“ pristatė du naujus skaitmeninius fotoaparatus su unikaliu „YouTube“ filmavimo režimu. Šiuo režimu nufilmuotą vaizdo medžiagą bus galima itin lengvai, tik keliais paspaudimais, įkelti į pasaulyje didžiausią vaizdo įrašų interneto svetainę „YouTube“, priklausančią kompanijai „Google“.

Puikus dviejų gigantiškų įmonių bendradarbiavimas - dar labiau rinkoje įsitvirtina kiekviena iš šių vardų, tačiau paprastas vartotojas iš to laimi daugiausiai - nebereikia sukti galvos dėl atskiro video failo suglaudinimo, prarastos kokybės ir kitų nelabai malonių smulkmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirinkus „YouTube“ režimą, naujuose „Exilim“ modeliuose „EX-S880“ ir „EX-Z77“ vaizdas bus išsaugojamas naujos kartos MPEG-4 H.264 formatu. Šis formatas idealiai suspaudžia vaizdą, tačiau dėl to nenukenčia jo kokybė. „YouTube“ režimas užtikrins aukštą vaizdo medžiagos rezoliuciją (640 x 480), o kadrų dažnis sieks iki 30 kadrų per sekundę. Naudojant 1 GB SD atminties kortelę ir filmuojant „YouTube“ režimu, bus galima įrašyti 19 minučių, o naudojant 4 GB SDHC kortelę, – net 1 valandos 10 minučių trukmės vaizdo medžiagą. Naujiems „Exilim“ modeliams taip pat skirta speciali programinė įranga „YouTube Uploader for CASIO“. Gamintojų teigimu, ji leis vaizdo medžiagą skelbti ir ja dalintis internete žymiai greičiau nei naudojantis įprastiniais skaitmeniniais fotoaparatais. Dalis naujųjų „Exilim“ modelių bus skirta tik JAV rinkoje. Juose bus įdiegtas ir „eBay“ fotografavimo režimas. Pasirinkus šį režimą, objektai bus fotografuojami specialiais nustatymais, kurie leis po to nuotraukas lengvai įkelti į internetinę parduotuvę. Be to, šiame režime užfiksuotos nuotraukos bus saugomos specialiame „eBay“ aplanke. Naujajame modelyje „EX-S880“ naudojama 8,1 mln., „EX-Z77” – 7,2 mln. pikselių šviesos matrica. Juose „Casio“ taip pat įdiegė kitą savo naujovę – „Engine 2.0” vaizdo apdorojimo procesorių, todėl fotoaparatai išsiskirs judėjimo analizės ir savaiminio veido nustatymo technologijomis bei savaiminio stebėjimo (angl. „Auto-tracking AF“) sistema. Naujuose modeliuose integruota ir stabilumo sistema „Anti Shake DSP“, padėsianti išvengti neryškių nuotraukų, kada sudreba ranka ar kada fotografuojamas objektas sujuda. Filmuojant bus galima pasinaudoti skaitmeninio stabilizavimo funkcija. Pasaulinė prekyba abiem naujaisiais „Exilim“ modeliais prasidės rugpjūčio mėn. Planuojama „EX-S880“ kaina – apie 300, o „EX-Z77“ – tik apie 230 JAV dolerių. Lietuvą naujieji fotoaparatai turėtų pasiekti rudenį. 1957 m. Japonijoje įkurta „Casio“ – pasaulinė elektronikos lyderė, didelį dėmesį skirianti technologinėms inovacijoms. Šiuo metu „Casio“ yra vienas iš skaitmeninių fotoaparatų lyderių Japonijoje: įvairiais vertinimais ji užima apie penktadalį šios šalies rinkos. Vokietijoje pagal populiarumą „Exilim“ modeliai yra antrojoje vietoje tarp visų skaitmeninių fotoaparatų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: