Į rinką žingsniuoja kultiniu tapęs "Apple iPhone" (video)  (3)

Na štai, nuo sausio mėnesyje įvykusio pirmojo "Apple iPhone" pristatymo, praėjo beveik pusmetis ir pagaliau tapo aišku, kuomet taip ilgai lauktas mobilus įrenginys pasieks rinką. Pavadinti šį gaminį vien tik telefonu nelabai apsiverčia liežuvis - jame integruota pilna multimedijos įranga ir net vietinė operacinė sistema. Žodžiu vos ne mini kompiuteriukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomiausia, jog dar net neprasidėjus prekybai "iPhone" tapo praktiškai kultiniu produktu.  Jungtinėse Valstijose šis mobilusis telefonas su mp3 grotuvu bei interneto naršykle bus pristatytas jau šio mėnesio pabaigoje – birželio 29-ąją. Pirmieji datą sužinojo TV reklamą pamatę žiūrovai.

Kaip jau skelbta anksčiau, pirmieji „Apple iPhone“ modeliai kainuos 499 ir 599 JAV dolerius, priklausomai nuo techninių charakteristikų.

Tai stilingas ir plonas (11,6mm) mobilusis įrenginys su visą korpusą dengiančiu 3,5 colių (480×320 taškų) prisilietimams jautriu ekranu. Telefone įrengta 2 megapikselių fotokamera, Bluetooth, Wi-Fi ir EDGE sąsajos (tai bus ne 3G telefonas), 4GB arba 8GB atmintinė. Šiame netradiciniame įrenginyje veiks speciali Mac OS X operacinės sistemos versija, leidžianti naudoti visavertę interneto naršyklę Safari, specialią Google Maps versiją, iTunes ir pagalbines OS X programėles (Widgets). Parneriaujant su Yahoo bus siūloma IMAP „push“ el.pašto paslauga, leidžianti informuoti apie naujus laiškus vos tik jie gaunami. Kalbant telefonu, specialus sensorius pajus kuomet jis pakeltas prie veido ir išjungs energiją eikvojantį ekrano apšvietimą.

Skelbiama, kad baterijos pakaks 5 valandoms pokalbių ar filmų žiūrėjimo arba 16 valandų nenutrūkstamo muzikos klausymosi.

Labiausiai laukiama produkto funkcija – prisilietimams jautrus ekranas, kuriuo bus pilnai valdomas šis įrenginys. Nors Apple skelbia, kad prisilietimams jautrus ekranas bus naujovė, kokios rinka dar nėra mačiusi, kritikai iš anksto perspėja, jog įvedinėti numerius ar SMS žinutes (tam, beje, gali būti naudojama ekrane atsirandanti QWERTY klaviatūra) nejaučiant fiziškai iškilių mygtukų gali būti nepatogu.

Visgi „Apple iPhone“ mobiliajame telefone naudojama jautraus ekrano technologija yra gana novatoriška ir įdomi. Ji leidžia tiesiogiai pirštais dirbti su jutikliniu ekranu. Toks sprendimas yra žymiai patogesnis ir patrauklesnis nei rašiklis, siūlomas komplekte su daugeliu įrenginių, aprūpintų jutikliniais ekranais.

Tačiau „Apple“ nebeilgai teks būti pirmaujančia kompanija šioje srityje. Neseniai „Microsoft“ taip pat pademonstravo panašią savo sukurtą technologiją. „Shift“ sistema, kaip ir „iPhone“, siūlo darbą su jutikliniu ekranu be jokio rašiklio: vartotojas tiesiog priliečia pirštą prie tos ekrano dalies, kurią nori išdidinti arba perkelti. Prilietus ekraną pirštu, atsiranda specialus ženklas, padedantis atlikti visus galimus veiksmus. Gali būti, kad „Shift“ bus pritaikyta asmeniniams kompiuteriams ir „išmaniesiems telefonams“ (anglų k. smart phone), kuriuose yra „Windows Mobile“ operacinė sistema.

Tęsiant iPhone pristatymą, reiktų paminėti, jog kol kas neaišku kaip bus išspręstas prekinio ženklo konfliktas su Cisco iPhone, pristatytu gruodžio viduryje.

Apple iPhone JAV pasirodys birželį ir drauge su mobiliojo operatoriaus „Cingular“ dviejų metų sutartimi kainuos $500 (4GB variantas) arba $600 (8GB). Europoje šis gražuolis bus pradėtas pardavinėti paskutinįjį metų ketvirtį, o Azijos šalis pasieks tik 2008-taisiais.

„iPhone“ yra vienas iš labiausiai laukiamų produktų istorijoje. Pirmą kartą jis buvo pristatytas sausio mėnesį ir nuo to laiko sukelė milžinišką šurmulį bei susidomėjimą rinkoje. Analitikai mano, kad „Apple“ lengvai pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą ir iki metų pabaigos parduoti 10 mln. šių telefonų. Tačiau tuo pačiu sklando gandai, kad net bendrovės darbuotojai baiminasi, kad pirmieji „iPhone“ modeliai nuvils stebuklų laukiančius vartotojus ir sugadins šiuo metu labai gerą „Apple“ įvaizdį.

„Apple iPhone“ prekybos data Europoje ir likusioje pasaulio dalyje kol kas nepaskelbta.

Toliau keli Apple sukurti video klipai apie iPhone galimybes.


Parengta pagal:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)