Oficialiai pristatytas Canon EOS 400D / Digital Rebel XTi  (0)

Canon 2006 metų rugpjūčio 14 dieną pristatė savo naujos kartos skaitmeninį veidrodinį (D-SLR) fotoaparatą: EOS 400D. Modelis gaminamas su 10,1 megapikselio CMOS sensoriumi, nauja EOS integruota valymo sistema (EOS Integrated Cleaning System), didesniu ir šviesesniu 2,5 colių LCD bei 9 taškų autofokusavimo sistema. Prognozuojama, kad šis modelis turėtų tapti populiariausiu pasaulyje fotoaparatu, pakeisiančiu šiuo metu ypač populiarų EOS 350D.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Canon EOS 300D buvo pirmasis plačiajai vartojimo rinkai skirtas skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas, 2003 metais pradėjęs skaitmeninę revoliuciją.  Canon Consumer Imaging Europe vadovas Mogens Jensen teigia, kad "Dabar mes stebime masinį rinkos perėjimą prie DSLR". Rinkos tyrimai rodo, kad prie skaitmeninės SLR fotografijos pereina ne tik įprastinių analoginių SLR savininkai. "Greta šiandieninių 21 milijono analoginių EOS savininkų atsiranda visiškai naujas prie skaitmeninių EOS pereinančių vartotojų profilis, ir šie vartotojai skatina rinkos augimą", teigia Mogens Jansen. "Europos rinkos padengimas tik neseniai pasiekė 3% ribą, taigi klausimas yra ne 'ar ši rinka bus didelė', o 'kiek didelė ši rinka bus' ".

Canon EOS 400D - vaizdas iš priekio

Pagrindinės EOS 400D savybės

  • 10,1 megapikselio CMOS sensorius
  • Canon EOS Integrated Cleaning System
  • 2,5 colio LCD ekranas, turintis 230K taškų ir 160o apžvalgos kampą
  • Didelio tikslumo 9 taškų autofokusavimo (AF) sistema
  • Picture Style vaizdo apdorojimas
  • DIGIC II vaizdo apdorojimo procesorius, 0,2 sekundės įsijungimo laikas
  • Digital Photo Professional RAW vaizdų apdorojimo programinė įranga
  • Kompaktiškas mažo svorio korpusas
  • Visiškai suderinamas su visais Canon EF ir EF-S objektyvais ir EX serijos blykstėmis.  

Canon EOS 400D - LCD meniu

Canon yra vienintelis DSLR gamintojas, kuris pats gamina sensorius, procesorius ir objektyvus bei juos sumontuoja viename korpuse. EOS vartotojai turi galimybę naudotis fotoaparatu, kuriame kiekvienas elementas yra nuo pat pradžios nuosekliai suprojektuotas, suderintas ir integruotas į vieną visumą.

Patobulintas veikimas

Šalia EOS Integrated Cleaning System, EOS taip pat turi keletą kitų patobulinimų lyginant su EOS 350D. Skiriamoji geba padidinta nuo 8,0 iki 10,1 megapikselio, naudojant didelio jautrumo, didelės spartos ir žemo triukšmų lygio CMOS technologiją, kuri dabar pritaikyta visuose šešiuose EOS Digital modeliuose. Displėjaus dydis yra 2,5 colio, ir tai yra beveik dvigubai didesnė įstrižainė nei EOS 350D; šis LCD yra ryškiausias iš visų displėjų, naudojamų EOS šeimoje, ir jame greta nuotraukų vaizdavimo dabar pateikiama svarbiausia fotografavimo bei vartotojo sąsajos informacija. AF sistema išplėsta nuo 7 iki 9 taškų, su didelio jautrumo centriniu f/2,8 tašku fotografavimui mažo apšviestumo sąlygomis. Nors nuotraukų skiriamoji geba padidejo, maksimali galima kadrų serija beveik padvigubėjo - nuo 14 iki 27 didelio formato JPEG ir nuo 5 iki 10 RAW.

Canon EOS 400D sensorius

 

Dulkių kiekio mažinimas

 

EOS 400D yra pirmasis fotoaparatas, kuriame įdiegta EOS Integrated Cleaning System. Sistema sukurta remiantis DSLR užteršimo dulkėmis tyrimais ir ji veikia remiantis trejais principais: sumažinti, atitolinti ir pašalinti:

  1. Sumažinti - vidiniai fotoaparato mechanizmai yra suprojektuoti siekiant minimizuoti dulkėtumo generavimą. Korpuso dangtelis suprojektuotas taip, kad ant jo nesikauptų dulkės.
  2. Atitolinti - priekinę sensoriaus dalį dengiančiam žemo dažnio filtrui pritaikytos antistatinės technologijos, neleidžiančios pritraukti dulkių.
  3. Pašalinti - sensorius turi integruotą savaiminio valymosi technologiją - naudojamos aukšto dažnio vibracijos, kurios per apytiksliai vienos sekundės laiko tarpą po kiekvieno įjungimo nukrato dulkes nuo žemo dažnio filtro. Norint fotografuoti iškart po įjungimo, ši funkcija yra automatiškai deaktyvuojama kai tik nuspaudžiamas užrakto paleidimo mygtukas.

Canon taip pat sukūrė vidinę Dust Delete Data sistemą, kuri gali pažymėti atmintyje bet kokios matomos dulkės buvimo vietą ant sensoriaus. Dulkės vaizdas po fotografavimo gali būti ištrintas automatiškai, naudojant naujausią Digital Photo Professional programinę įrangą.

EOS 400D privalumai

EOS 400D paveldėjo kelias pažangias ir pasiteisinusias aukštesnės klasės EOS modelių, tokių kaip EOS 30D ir 5D  savybes. Į jų tarpą patenka 9 taškų AF sistema, Picture Style, 9999 nuotraukas talpinantys katalogai ir praplėstas Pictbridge funkcionalumas.

EOS 400D taip pat įdiegtas tas pats DIGIC II procesorius, kurį galima aptikti visame EOS modelių diapazone. Šis procesorius užtikrina puikią nuotraukų kokybę naudojant pažangius viazdo perteikimo algoritmus ir beveik akimirksninį 0,2 sekundės pasirengimo darbui laiką.

Perėjimas prie naujojo modelio

Vartotojams pereiti nuo ankstesnių EOS modelių prie naujojo EOS 400D turėtų būti pakankamai nesudėtinga, kadangi išlaikyta ta pati intuityvi vartotojo sąsajos struktūra bei valdymo elementų išdėstymas. Fotografai galės naudoti tas pačias baterijas ir tą patį baterijų laikiklį BG-E3, kaip ir EOS 350D, taip pat užtikrinamas EF ir EF-S objektyvų, EX Speedlite blyksčių ir EOS aksesuarų suderinamumas.

Programinė įranga

Kaip ir visa EOS Digital fotoaparatų serija, EOS 400D komplektuojamas su plačiu programinės įrangos rinkiniu, skirtu palengvinti fotografo darbą. Pateikiama programinė įranga apima Digital Photo Professional (DPP), galingą RAW konverterį, užtikrinantį visišką RAW viazdų apdorojimo valdymą. DPP taip pat integruojama su fotoaparato savybėmis, tokiomis kaip Dust Delete Data ir Picture Style. Fotoaparatas taip pat komplektuojamas su EOS Capture, Image/Zoom Browser ir Photostitch, plius 100MB asmeninės vietos CANON iMAGE GATEWAY portale, teikiančiame Canon internetines (online) foto paslaugas.

Pavyzdinės nuotraukos

Pavyzdines nuotraukas galite peržiūrėti čia.

 


 

Straipsnis parengtas pagal: Canon EOS 400D / Digital Rebel XTi

http://www.dpreview.com/news/0608/06082416canoneos400drebelxti.asp 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: