Kaip pasigaminti kavos spausdintuvą? (Video)  (1)

Kas tai yra "kavos spausdintuvas"? Pasirodo, piešinių piešimas ant kavos (pavyzdžiui, latte) putos yra netgi savotiška meno rūšis. Juos galima piešti naudojant pačią kavą kaip dažus, arba, jei norima geresnio kontrasto, gaminami specialūs rudos spalvos valgomieji dažai. O jeigu neturit gabumų piešimui? Ne bėda, šį darbą už jus gali atlikti savadarbis mechanizmas. Trumpas reikalingų komponentų sąrašas ir veikimo video pateikti toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio išradimo autorius amerikietis Oleksiy Pikalo pasinaudojo senu "Philips 8155" braižytuvu, nusipirktu "eBay" portale. Toliau elektronikos įgūdžiams patobulinti jis nusipirko mokomąją knygą bei papildomų komponentų. Taigi, ko reikės norint susikonstruoti tokią sistemą? Pateikiame trumpą sąrašą:

1) Senas kompiuterinis braižytuvas. Autorius pasinaudojo "Philips 8155", tačiau realiai tinka ir kiti modeliai. Oleksiy Pikalo rekomenduoja atlikti braižytuvo paiešką "eBay" portale. Jei pavyks, galite gauti visiškai veikiantį gaminį už mažiau nei 300 litų. Už šį modelį autorius sumokėjo 175$, nes norėjo A3 formatu sugebančio braižyti įrenginio.

2) Dauguma senų braižytuvų jungiasi prie kompiuterio per GPIB/nuosekliąją (Serial) sąsają. Jei tai GPIB, jums prireiks specialios GPIB plokštės, kurią galima vėlgi nusipirkti naudotą už maždaug 100 litų. Jei braižytuvas naujesnis, specialių plokščių jums neprireiks.

3) Knyga pavadinimu "Inkjet Applications" (autorius Matt Gilliland). Šiuo metu ją galima įsigyti už 59.95$ (plius parvežimo mokesčiai). Joje rasite smulkią techninę informaciją kaip kompiuteriu valdyti tokio tipo įrenginius.

4) Nedidelė 12V relė - ji įjungs arba išjungs dažų srovę.

5) Valgomasis rašalas, pageidautina rudas. Piešti galima ir su kava, tiesiog su specialiais dažais išgaunamas didesnis kontrastas.

6) Žinoma, viskam prireiks bent elementaraus potraukio elektronikai ir programavimui.

 
 
 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)