Nanotechnologai sukūrė raumenis iš alkoholio  (0)

Vystantis robotechnikai viena iš svarbiausių problemų - efektyvių ir mažai energijos naudojančių "raumenų" analogų sukūrimas. Mechaninės sistemos čia netinka dėl per didelio sunaudojamo energijos kiekio. Todėl į pagalbą bandoma pasitelkti nanotechnologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nanotechnologijos specialistai iš Dalase esančio Teksaso universiteto tvirtina, jog jiems pavyko sukurti dirbtinius raumenis, funkcionuojančius alkoholio ir vandenilio pagrindu. Ir svarbiausia, jog jie yra 100 kartų stipresni, nei natūralūs. Kol kas dar tiksliai nežinoma, kokiu būdu jie funkcionuoja.

Mokslininkų nuomone šis išradimas tūrėtų tikti robototechnikai ir kitose sistemose. Šiuo metu sunkiųjų darbų robotai negali dirbti savarankiškai - jiems būtinas nuolatinis maitinimas, paprastai realizuojamas panaudojant elektros kabelius. Akumuliatorių panaudojimas problemos neišsprendžia - jų energijos pakanka tik neilgam laiko tarpui.

Mokslinikai sukūrė dviejų tipų raumenis, kurie geba kuro energiją paversti į mechaninę.

Specialistų teigimu, sukurti raumenys sudaro kuro gardelės struktūrą ir tuo pačių gali funcionuoti kaip dirbtiniai raumenys.

Dirbtinių raumenų struktūra

Daugiau informacijos galima rasti PhysOrg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: