Sukurtas judrus robotas-pacientas  (0)

Iš Japonijos ir toliau nesiliauja naujienos apie rotobus - atrodo, tai žada tapti nauju šalies įvaizdžiu. Savotiška robotų tėvyne. Šįsyk profesorius Yuzo Takahashi kartu su kolegomis iš Gifu universtiteto sukūrė pirmąjį pasaulyje robotą - pacientą. Iki šiol robotai atlikinėjo operacijas, tampė sunkius krovinius ir padėjo ruošoje, o dabar jie netgi galės būti ligoninės pacientais...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, ne tikrais pacientais. Šio roboto pagrindinis tikslas ne apkrauti papildomu darbu gydytojus, o tiesiog būti imitacine mokomąja priemone medicinos studentams. Jau artimiausiu laiku šis robotukas planuojamas naudoti Gifu universiteto (Gifu University School of Medicine) medicinos studentų praktiniams įgūdžiams tobulinti.

Robotas sukurtas nepriekaištingai - apie ligą galima nuspėti iš jo judesių, mostų ir netgi mimikos. Paklausus "kaip jaučiatės" nenustebkite išgirdę nusiskundimus dėl galvos skausmo arba "didelio amžiaus".

Sudarytos ligų programos leidžia robotui jas įmituoti visa išorine povyza. Be to, jo paviršius apvilktas glotnia oda, po kuria slepiasi imitaciniai raumenys. Įvertinus roboto elastingus judesius, tenka pripažinti, jog prieš akis labai geros kokybės laboratorinis ligų imitatorius.

Ligas įmituojanti programa vis dar pildoma įvairių susirgimų duomenų bazėmis, o į studijų procesą sistemą žadama integruoti kitais metais.

Idėja tikrai įdomi, belieka tikėtis, jog programinėje įrangoje neatsiras klaidų ir studentams nesusimaišys skirtingų ligų požymiai. Kad netyčia paskui vietoj neveikiančių kepenų nepadarytų širdies operacijos...

Šaltiniai:

Pink Tentacle

Membrana 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: