Boeing ėmė testuoti naują lazerinį ginklą  (12)

Kiekvienoje srityje galima išskirti aktualiausias vystymosi kryptis – medicinoje genetika, elektronikoje robototechnika, o štai armija paskutiniu metu labai dideles lėšas investuoja į lazerines technologijas. Galbūt jau ne už kalnų tie laikai, kuomet dabartinė ginkluotė ims keistis iš esmės pagal fantastinių filmų scenarijus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas Airborne Laser Boeing, apjungiantis dideles karines lėšas, skirtas modernių karinių lazerių testavimui ir projektavimui. Apie vieną iš šio projekto etapų – ant Boeing 747 priekinės dalies pritvirtinto galingo 2 MW lazerio projektavimo darbus mes trumpai esame rašę. Pastaroji sistema buvo skirta taktinių balistinių raketų naikinimui. Tačiau be šios sistemos Boeing kompanija lygiagrečiai projektavo ir kitą lazerinę sistemą Advanced Tactical Laser, skirtą C-130 modeliui.

Būtent dabar pradedami C-130 modelio bandymai su naujuoju lazeriniu ginklu. Planuojama, jog bandymai užtruks kelis mėnesius. Apie lazerio technines galimybes žinoma nedaug – jis sveria 5.5 tonos, o jo spindulio diametras yra 10 cm. Be to, žadama, jog lazerio spinduliu perduodamas energijos srautas bus efektyvus 9 mylių atstumu.

Taip pat žinoma, jog šis cheminis lazeris COIL (naudojamos deguonies ir jodo reakcijos) spinduliuoja infraraudonųjų spindulių diapazono bangas, todėl spindulys paprasta žmogaus akimi yra nematomas. Tikimasi, jog Advanced Tactical Laser puikiai tiks įvairių antžeminių taikinių naikinimui.

Ta pati Boeing kompanija prieš kurį laiką pradėjo priešlėktuvinės lazerinės sistemos testavimą. Apie tai mes taip jau esame rašę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: