Sukurtas naujas universalus kovinis robotas  (1)

Amerikiečių kompanija iRobot išleido naujos kartos kovinį robotą. Naujasis modelis, pavadintas Warrior x700 yra žymiai judresnis, stambesnis ir universalesnis už savo pirmtakus. Kompanijos teigimu, naujasis modelis puikiai tiks armijoje ir policijoje įvairių pavojingų operacijų vykdymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati kompanija nuo seno garsėja įvairios paskirties robotais. Karinėse reikmėse iki šiol labiausiai paplitęs modelis buvo iRobot PackBot – šie robotai dar ir dabar naudojami Irake. Ir štai dabar kompanija pranešė apie tai, jog į rinką artimiausiu laiku ateis nauja karinių robotų karta. Pasak kompanijos atstovų, tai bus pats universaliausias modelis iš visų dabar naudojamų kovinių robotų. Jis bus pritaikomas ne tik karinėms operacijoms, bet ir policijos reiduose. Tuo labiau, jog jis iš esmės ir pritaikytas operacijoms miesto sąlygose - Warrior x700 sugebės judėti net ir laiptais. x700 modelio ilgis sieks 1 metrą, o plotis – 0,82 metrus. Sveria naujasis modelis 113 kilogramų, o naudingas vežamas svoris galės siekti net 180 kg. Ką tokio robotas sugebės vežti?

Naujovė skirta išminavimui, vandens ir kovinio arsenalo pristatymui, patruliavimui ir žvalgybai. Tuo pačiu robotas pritaikomas ir civilinėms reikmėms – pavyzdžiui gaisro gesinimui.

Savaime suprantama, jog roboto viršų galima apdėti įvairiausia įranga, pavyzdžiui: pritvirtinti videokamerą, manipuliatorius, kulkosvaidį ir netgi 40-milimetrų automatinį granatsvaidį.

Priklausomai nuo užduoties naujasis robotas be akumuliatorių pakrovimo galės veikti nuo 1,5 val iki 16 valandų. Pats akumuliatorių rinkinys nesunkiai pakeičiamas – procesas užtrunka ne daugiau kaip vieną minutę. Didžiausias greitis x700 siekia 24 kilometrus per valandą.

Rinką naujasis robotas planuoja pasiekti kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: