JAV rikiuoja ginkluotę karui prieš Iraną  (12)

Kas paskatinio JAV karinę vadovybę prabilti apie karą Irane pasakyti sudėtinga – arba iš tiesų planuojama karinė operacija, arba tai tiesiog atsakas į Rusijos vakuuminės bombos bandymus. Bet kokiu atveju, kol kas Fox kanalu kalbėjęs ekspertų grupės santykiams su Iranu vadovas, generolas – leitenantas Tomas Makinernis daugiau gyrėsi karine JAV galia, nei aiškino politinius santykius su Iranu. Turbūt neverta stebėtis, jog generolas „netyčia“ paminėjo ir Rusijos paskutinį bombos bandymą nepamiršdamas akcentuoti, jog JAV ir šioje srityje nėra pralenkiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis generolo kalbos akcentas – 14 tonų sverianti bomba, skirta įtvirtintų požeminių taikinių naikinimui. Ir kaip tokiu ginklu nepasigyrus nesumenkinant kitų valstybių „technologijų“ – aišku kalba eina apie nesenai rusų išbandytą naują vakuuminę bombą – mes apie tai jau rašėme vakar. Pasak generolo „Rusijos bomba...buvo numesta iš lėktuvo – vadinasi tai nėra prasiskverbiančio poveikio bomba. O mes turime prasiskverbiančią bombą. Aš jums negaliu pasakyti, kokį gylį ji gali pasiekti, tačiau Irane nėra nieko, ko mes negalėtumėme su ja sunaikinti.“

Taigi, bomba pasigyrė, tačiau prie ko čia Iranas – ar JAV nusiteikusi Irano teritorijoje kovoti prieš rusų ginkluotę, ar tiesiog Iranas bus naujas kovinių „treniruočių“ laukas? Pats generolas neneigia žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų apie tai, jog Vašingtone jau prasidėjo būsimos karinės atakos prieš Iraną planavimas. Tai, anot generolo, paskatino Vokietijos priimtas sprendimas nutraukti Iranui taikomas sankcijas.

Kalbama, jog sudaryti keli galimi atakos variantai, tačiau labiausiai priimtinas yra galingas smūgis iš oro. Generolo žodžiais, tokiame antskrydyje galėtų dalyvauti 65-70 Stells technologijos lėktuvų („nematomi“ lėktuvai) ir taip pat 400 paprastų karinių lėktuvų.

Anksčiau buvo pranešama, jog Pentagonas jau turi parengęs kovos planą, kuris leidžia per 3 dienas sunaikinti 1200 strategiškai svarbiausių Irano objektų.

Ar JAV dar nepakako Irako, ar tai tiesiog žodžių karas ginklavimosi varžybose su Rusija?

Plačiau: США подготовили для Ирана супербомбу весом 14 тонн

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: