Ekspertų teigimu, kompiuterių pelės išnyks po 5 metų  (20)

Ar kompiuteriams skirtų valdymo įrenginių - pelių - era jau baigiasi? Analitikų kompanija "Gartner" įsitikinusi, jog taip. Tokią tendenciją paskatino staigus lietimui ir judesiams jautrių technologijų išpopuliarėjimas, kurį iš esmės lėmė "Nintendo Wii" žaidimų valdiklis ir "Apple iPhone" mobilieji telefonai. Taip pat pamažu bręsta plačiajai rinkai skirtos veido atpažinimo technologijos, kurias intensyviai tobulina kompanija "Panasonic". Visų šių naujovių derinys nėra palankus pelėms, teigia "Gartner" analitikas Steven'as Prentice'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Steven'as Prentice'as naujienų agentūrai BBC pasakojo, jog Nintendo Wii kompiuteriui skirtas valdiklis "MotionPlus" ir naujosios kartos "Apple iPhone" formuoja informacijos įvesties technologijų ateities tendencijas - jos jau dabar užtikrina didelį tikslumą detektuojant vartotojo judesius. "Su 'Wii' jūs tiesiog parodote į norimą vietą ir lengvai pastumiate valdiklį ranka, o jis, reaguodamas į judesį, suvibruoja, taigi jūs gaunate dvikryptį bendravimą", sako analitikas.

Tačiau baigiantis 40 metų trukusiam pelės karaliavimui, klaviatūra kurį laiką dar išliks. "Su visais savo trūkumais klaviatūra išliks pagrindiniu teksto įvesties įrenginiu. Niekas jos lengvai nepakeis", sako ekspertas. "Tačiau idėja naudoti klaviatūra kartu su pele pamažu blėsta".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)