IBM tobulina mikroschemų aušinimo vandeniu sistemas (Video)  (7)

Tai gali skambėti tarsi rizikinga idėja, tačiau IBM naujasis "Power 575" superkompiuteris naudoja mikroschemų lygmens procesorių aušinimą vandeniu. Kodiniu pavadinimu "Hydro Cluster" pramintoje mašinoje yra panaudoti 448 naujieji 5GHz POWER6 procesoriai. Video pasakojama apie IBM planus ateityje aušinantį vandenį priartinti dar arčiau mikroschemos paviršiaus. Kompiuteris surinktas Makso Planko plazmos tyrimų institute Vokietijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuteryje iš esmės naudojama ta pati, tik patobulinta, aušinimo vandeniu sistema kaip ir plataus vartojimo kompiuteriuose. Patobulinimas susiveda į tai, jog šaltas vanduo, pratekėdamas arčiau šilumos šaltinio, greičiau jį aušina.  Panašu tai inžinieriams padėjo gerokai sumažinti kompiuterio matmenis.

Ateityje galima tikėtis, kad tokios sistemos ateis ir į mūsų kasdienius kompiuterius. Tai būtų išties neblogai, nes naujasis aušinimo būdas yra apie 4000 kartų efektyvesnis lyginant su tradiciniu aušinimu naudojant orą.

Naujajam IBM superkompiuteriui dirbant išsiskiria nemaži šilumos kiekiai, ir šiuo metu kompanijos inžinieriai taip pat ieško būdų šiai energijai naudingai panaudoti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)