Spalį aktyviausi – iš kompiuterio slaptažodžius vagiantys virusai  (0)

Pasaulinės kompiuterinio saugumo priemonių kūrėjos ESET duomenimis, spalio mėnesį pasaulyje aktyviausias buvo virusas "Win32/PSW.AgentNDP", aptinkamas beveik 4 proc. pasaulio kompiuterių. Šis "Trojos arklio" tipo virusas iš kompiuterio gali pavogti įvairius slaptažodžius ir persiųsti juos kompiuterių įsilaužėliams. Pavogti duomenys vėliau gali būti naudojami pasisavinti kompiuterio vartotojo tapatybę ir atlikti kitus kenkiančius veiksmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į antrąją vietą pagal aptinkamumą užkopė "INF/Autorun" tipui priskiriamos kenkėjiškos programos, kurios į sistemą patenka per failą "autorun.inf", į kompiuterį įdėjus duomenų laikmeną (USB atminties raktą, kompaktinę plokštelę, atminties kortelę). Šio tipo virusų aptinkamumas didėjo jau kelis mėnesius iš eilės ir spalį pasiekė beveik 3,5 procento.

Trečiąją ESET dešimtuko vietą užėmė virusas "Win32/TrojanDownloader.Ani.gen". Šis virusas gali sutrikdyti kompiuterio darbą, pasinaudodamas operacinės sistemos "Windows" spraga, kuomet paleidžiami failai su priesaga "ani". Šio viruso paplitimas trečią mėnesį iš eilės išliko stabilus ir siekė 2,8 procento.

Ketvirtasis spalio mėnesį labiausiai paplitęs virusas ESET duomenimis buvo "Win32/Adware.Virtumonde" (2,72 proc.), kuris į kompiuterį siunčia nepageidaujamas reklamas. Kompiuterį užgrobti ir leisti juo naudotis įsilaužėliams galintis virusas "Win32/Agent.BCK" užėmė penktąją vietą (2,05 proc.). Šeštąją ir septintąją vietas užėmė pastarųjų dviejų virusų atmainos - nepageidaujamų reklamų virusas "Win32/Adware. Virtumonde.FP" (1,4 proc.) ir kompiuterį užgrobti galintis "Win32/Agent" (1,34 proc.).

Paskutinėsi trijose ESET dešimtuko vietose – virusai "Win32/Rjump.A", "IRC/SdBot", "Win32/Adware.Agent", kurių paplitimas siekė nuo 1,33 iki 0,99 procento.

Aktyviausių virusų dešimtuką ESET sudaro pagal antivirusinės programos "NOD32" virusų informacinės sistemos "ThreatSense.Net" statistiką. Duomenys apie tai, kokie virusai buvo labiausiai paplitę per pastarąjį mėnesį, renkami iš milijonų viso pasaulio "NOD32" vartotojų kompiuterių.

www.balsas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: