Galimybė naudotis mobiliaisiais telefonais lėktuvuose gali būti įdiegta jau kitais metais  (0)

"BBC News" teigimu, galimybė naudotis mobiliaisiais telefonais Europos oro erdvėje gali būti įgyvendinta jau kitais metais. GSM skambučiai bus nukreipiami į lėktuve esančią bazinę mobiliojo ryšio stotį, iš jos perduodami į orbitinį ryšio palydovą, o iš ten - į antžeminius tinklus. Žinoma, paslauga kainuos daugiau nei įprasta. Kaip ir buvo galima tikėtis, yra tam tikrų susirūpinimą keliančių problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

• Pirmoji problema yra saugumas. Yra patvirtintų duomenų (nors ir labai nedaug), kad mobiliųjų telefonų signalai iškraipydavo navigacinių displėjų rodomą informaciją iki penkių laipsnių.

• Antroji problema susijusi su lygiateisės konkurencijos galimybėmis. Planuojama įvesti vieningą tokių skambučių apmokestinimo sistemą, kad aviakompanijos ir mobiliojo ryšio kompanijos savo kainodaroje nenaudotų nesąžiningų konkurencinių elementų.

• Paskutinysis rūpestis susijęs su keleivių gerove - kaip išvengti nepatogumų, kuriuos skambinantieji gali sukelti kitiems kelionės dalyviams, įskaitant aptarnaujantįjį personalą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: