Kinijos kariškiai nulaužė Pentagono apsaugos sistemą?  (0)

Liepos mėnėsį įvykdytas įsibrovimas į Pentagono sistemas tapo pačia sėkmingiausia ataka prieš JAV gynybos ministeriją, pripažįsta JAV valdžia. Iš rikiuotės išvesta apie 1500 kompiuterių. Pentagonas praneša, jog teko pristabdyti netgi kelių kompiuterių darbą gynybos ministro Roberto Gateso biure. Tačiau kol kas oficialiai neįvardijami galimi kiberatakos vykdytojai, nors neoficialiai visur skanduojamas Kinijos kariškių vardas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The Financial Times“ laikraštis, remdamąsis neatskleistais šaltiniais, uždaras Pentagono tyrimas parodė, jog įsibrovimas buvo įvykdytas Kinijos kariškių. „Kinija pademonstravo savo galimybes vykdyti kiberatakas, išvedančias mūsų kompiuterines sistemas iš rikiuotės... taip pat egzistuoja ir jų pasikartojimo galimybė“, - susirūpinę JAV valdininkai.

„The Financial Times“ duomenimis, kinų hakeriai kelių mėnesių bėgyje mėgino nulaužti Pentagono apsaugos sistemą, o tuo pat metu Kinija oficialiai neigia kaltinimus nelegaliais veiksmais, susijusiais su Pentagono kompiuteriniais tinklais. Kinų diplomatai netgi pareiškė, jog tokios atakos kibernetinėje erdvėje jiems irgi kelia didelių rūpesčių ir Kinija yra pasiruošusi bendradarbiauti su kitomis pasaulio valstybėmis, siekiant sutramdyti tokius nekadėjus.

Kas teisus, o kas meluoja - atsirinkti sudėtinga. Tačiau jau seniau JAV gynybos ministerija yra pareiškusi susirūpinimą didėjančia Pekino įtaka kibererdvėje. Manoma, jog Kinija nori sumažinti JAV įtaką kibererdvėje. Taip pat sklando gandai, jog Kinija sukūrė virusų ir įvairių hakeriškų įrankių gamybos padalinį savo kariuomenėje. Kiek tai yra gandų lygyje, kiek tikrovės - gali pasakyti nebent patys kinai. Tačiau faktas išlieka faktų - net ir Pentagonas yra nulaužiamas.

Šaltiniai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)