Novatoriškos grafikos apdorojimo programos  (0)

Carnegie Mellon universiteto informacinių technologijų specialistai sukūrė programinę įrangą, skirtą nuotraukų redagavimui, kuri naudoja naujovišką technologiją – vaizdą galima keisti, naudojantis milijonų kitų nuotraukų, esančių internete, fragmentais. Gal būt ir nebūtų nieko labai naujo, tačiau šios programos pačios parenka ir pasiūlo tinkamiausius vaizdus, taip išvaduodamos nuo ilgos paieškos ir labai darbui imlaus bei kūrybiškumo reikalaujančio fragmentų „suklijavimo“.

Pirmoji programa vadinasi Scene Completion – su ja galima ištaisyti sugadintas nuotraukos dalis ar panaikinti peizažą sudarkantį objektą. Paprastai tokius defetktus stengiamasi ištaisyti „užlopant“ juos tos pačios nuotraukos gabaliukais, tačiau Scene Completion gali parinkti tinkamą vaizdą iš šimtų milijonų nuotraukų, esančių interneto svetainėse Pikasa ar Flickr. Programa gali pasiūlyti iki 20 būdų kaip pakeisti norimą vietą – pavyzdžiui, namą priekiniame plane pakeisti pieva ar tvora.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kita programa, pavadinta Photo Clip Art gali parinkti vaizdus, kuriuos norėtumėte įkelti į nuotrauką, pavyzdžiui žmones ar mašinas į tuščią gatvę, iš interneto svetainėje LabelMe esančių nuotraukų. Sakykime, turime tokią gatvės nuotrauką, kurią norėtumėte užpildyti žmonėmis. Programa išanalizuoja nuotraukos originalą, įvertina apšvietimą, fotografavimo kampą, ir po to ieško objekto, kurį nurodė programos vartotojas. Tada tą objektą įkelia į nuotraukos originalą, atsižvelgdama į proporcijas, vaizdo perspektyvą. Kas dirba su grafikos redagavimo programomis, žino, kaip nelengva nuotraukoje įmontuoti trimačius daiktus, tačiau ši programa pasistengia visą juodą darbą atlikti pati. Ir kokį rezultatą turime? Visiškai skirtingą nuotrauką su mažiausiomis laiko ir energijos sąnaudomis. Šios programos neabejotinai turėtų sudominti grafikos profesionalus, ypač laikraščių ir žurnalų maketuotojus. Tačiau ne visai aiškus autorinių teisių klausimas - internete nuotraukų pirkelta iš įvairiausių šaltinių, nesigilinant nei kas fotografavo, nei ką fotografavo. Nebent gamintojai atlieka precizinį filtravimą, kas šiek tiek abejotina.

Susidomėjot? Tuomet ieškokit daugiau informacijos gamintojų puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)