Spalvinis lazerinis spausdintuvas Konica Minolta magicolor 2500W - pirmieji įspūdžiai  (3)

Spalviniai lazeriniai spausdintuvai pamažu jau veržiasi užimti savo pirmtakų - vienspalvių spausdintuvų - vietą. Kaina kandžiojasi ne taip smarkiai, kaip anksčiau, dėl to šios rūšies produktai priimtinesni vis platesniam vartotojų ratui. Straipsnyje trumpai aprašysime savo įspūdžius apie Konica Minolta 2500W spalvinį lazerinį spausdintuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau kuris laikas spalvinių lazerinių spausdintuvų kainos yra prieinamos eiliniam vartotojui. Konica Minolta magicolor 2500W - ne pirmasis spalvinis lazerinis spausdintuvas, kainuojantis mažiau nei 1000 litų (jei tiksliai, jo kaina šiuo metu svyruoja apie 850 lt) - ši garbė priklauso HP Color LaserJet 1600. Tačiau šis spausdintuvas taip pat užsitarnauja pagarbos dėl savo mažos kainos.

Spausdintuvas po išpakavimo iš dėžės

Kadangi spausdintuvo kaina yra pakankamai maža, tai yra vienas iš potencialiai galimų pasirinkimų planuojant įsigyti spausdintuvą namams arba nedideliam ofisui. Spausdintuvas pakankamai didelių gabaritų, todėl būtina kuo anksčiau suplanuoti, kur jį pastatysite. Žinoma, tokių spausdintuvų gabaritus sumažinti pakankamai sudėtinga, kadangi priešingai nei vienspalviuose lazeriniuose spausdintuvuose, juose naudojamas ne vienas toneris, o keturi (naudojama CMYK spalvinė sistema (Cyan-Magenta-Yellow-Black), kiekvienai spalvai atskiras toneris). Spausdintuvo gabaritai 34x43x50,3 cm (aukštis, plotis, ilgis), todėl daugeliu atveju patogiausia bus spausdintuvą pastatyti tiesiog ant grindų, o ne ant stalo. Gera naujiena tai, kad spausdintuvas sveria "tik" 19,5 kg, o tai spalviniams spausdintuvams yra palyginti nedaug. Tarp kitko, spausdinimo metu keliamas triukšmas, deja, yra didesnis nei spausdinant vienspalviu spausdintuvu :(

Spausdintuvo valdymo mygtukai ir indikatoriai

 Kitas spausdintuvo privalumas - paprastas įdiegimo procesas. Išpakuojant tikriausiai daugiausia "nesusipratimų" sukelia specialūs plastmasiniai kabliukai, prilaikantys atsidarančias spausdintuvo dalis pakuotėje, tačiau su jais netgi nepatyrusiam vartotojui susidoroti užtektų  vienos-dviejų minučių. Tonerių kasetės neužklijuotos jokiais lipdukais ar kokiomis kitomis pakavimui skirtomis medžiagomis, todėl tonerių netgi nereikia išimti iš spausdintuvo ir po to įdėti atgal. Paprasčiausiai nuimama pakavimo izoliacija, virvutės ir jas prilaikantys kabliukai, atidaromas popieriaus padėklas, iš jo šonų išimami du prilaikantys pakavimo medžiagos gabaliukai, įdedamas popierius, sujungus spausdintuvą su kompiuteriu USB kabeliu, paleidžiama automatinė įdiegimo programa (kompaktiniai diskai pridedami prie spausdintuvo, arba tvarkykles galima parsisiųsti iš Konica Minolta svetainės).


Išimtas plastmasinis kabliukas

Plastmasinis kabliukas spausdintuvo viduje - išimamas atklijavus prilaikantį lipnios juostos gabaliuką

2500W turi 4 taktų spausdinimo mechanizmą, kurio spausdinimo sparta yra 20 ppm (puslapių per minutę) spausdinant monochrominiu (vienspalviu) rėžimu, ir 5 ppm spausdinant spalviniu rėžimu. Konica Minolta teigimu, mechanizmas yra beveik identiškas naudojamam Konica Minolta magicolor 2400W - 2500W modelio pirmtakui. Patys žymiausi pakeitimai yra kai kurie minimalūs konstrukcijos pakeitimai, siekiant padaryti spausdintuvą tylesnį. Dėl to šių dviejų modelių spausdinimo spartos parametrai yra praktiškai identiški.

Toneriai spausdintuvo viduje

2500W spausdina apytiksliai 5-10% lėčiau nei jo tiesioginis konkurentas - HP 1600, tačiau būtina atsižvelgti ir į tai, kad HP 1600 spalvotus puslapius spausdina vieno, o ne keturių taktų rėžimu, ir jo spausdinimo sparta tiek spalvotam tiek monochrominiam spausdinimui yra ta pati - 8 ppm. Tai reiškia, jog HP 1600 monochrominis rėžimas yra 2,5 karto lėtesnis. Jei dažniausiai spausdinsite tekstinius dokumentus, 2500W bus greitesnis; jei spausdinsite piešinius, HP 1600 bus šiek tiek pranašesnis.

Spausdinimo mechanizmas

 2500W teksto spausdinimo kokybė vertinant paprasto vartotojo požiūriu yra gera, nors remiantis internete pateikiamais vertinimais, šiam modeliui trūksta lazeriniams spausdintuvams būdingo raidžių kontūrų aštrumo. Tačiau, jei jūs nesiruošiate organizuoti ypač aukštos kokybės spausdinimo darbų, kokybė bus tikrai priimtina.

2500W paruoštas darbui

 Grafikos ir nuotraukų spausdinimo kokybė iš esmės yra panaši kaip ir kitų šios klasės spausdintuvų. Jei norite geros kokybės nuotraukų, žinoma, pirkite gerus rašalinius spausdintuvus, nes lazeriniai šioje srityje kol kas dar gerokai atsilieka. Grafikos spausdinimo kokybė yra pakankamai gera kasdieninėms reikmėms, tačiau spausdinant nuotraukas kartais galima pastebėti spalvos netolygumų, kartais ne visai tiksliai atspausdinamos plonos linijos. Nežiūrint į tai, šiuo spausdintuvu galima spausdinti nuotraukas, kurios savo kokybe artimos įprastinėms nuotraukoms; nuotraukos gaunasi šiek tiek tamsesnės ir šiek tiek prarandamas atkūrimo tikslumas tamsesnėse zonose. Žinoma, spausdindami nepamirškite, jog norint gauti tikrai geros kokybės nuotraukas, paprasto spausdinimo popieriaus, deja, neužteks - naudokite specialų nuotraukoms spausdinti skirtą popierių.

Kiti spausdintuvo parametrai:
Leistina apkrova: 35000 puslapių per mėnesį (HP 1600 - 20000)
Paduodamų puslapių kiekis: 200 puslapių
Prijungimas prie tinklo: Nėra
Dupleksinis rėžimas: Nėra
Puslapio spausdinimo savikaina (Spalvinis rėžimas): apytiksliai 30 centų
Puslapio spausdinimo savikaina (Mono rėžimas): apytiksliai 6 centai


Nusipirkus spausdintuvą gamyklinis tonerių resursas numatytas 1500 puslapių; tai reiškia, kad atspausdinę tokį kiekį puslapių, jūs turėsite užpildyti tonerius. Šis "malonumas" jums kainuos nuo 800 iki 900 litų (jei netaikomos papildomos nuolaidos), todėl tolimesnė spausdinimo kaina priklausys nuo to, kiek mokėsite už pakartotinį tonerių užpildymą. Užpildžius vidutinis tonerių resursas yra 4500 puslapių.

 Remiantis kai kuriais vertinimais, HP 1600 bendra spausdinimo kokybė yra šiek tiek geresnė (geresnė teksto spausdinimo kokybė ir analogiškos kokybės grafika), tačiau kol kas Technologijos.lt kolektyvas išbandė tik šį modelį. Sėkmingo spausdinimo!

Pirmojo spausdinimo rezultatas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: