Kembridžo mokslininkai kuria suvyniojamus displėjus  (4)

Kembridžo universiteto mokslininkai kuria naujų struktūrų medžiagas, kurias būtų galima suvynioti nenaudojant papildomų besilankstančių ar sutvirtinančių mechaninių elementų. Šios kintamos formos struktūros ateityje galės būti naudojamos nešiojamų kompiuterių ekranams, klaviatūroms ir netgi daugkartinio naudojimo įpakavimo priemonėms gaminti. Mokslininkų teigimu, šioms struktūroms suformuoti nereikalingas joks specialus gamybos procesas ar specialios medžiagos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios srities tyrimuose naudojami įprastiniai vario lydynių lakštai. Mokslininkai teigia, kad tokie lakštai nesudėtingai gaminami ir jų darbui užtikrinti nereikia naudoti jokių modernių medžiagų. Lakštai yra pakankamai standūs, tačiau juos galima vynioti. Kadangi medžiaga išlaiko savo formą, suvyniotam ekranui nereikės jokių papildomų mechaninių lanksčių arba sutvirtinančių elementų. Prognozuojama, kad tokius lakštus gaminti bus galima pigiau ir greičiau nei kitas tradicines lankstiems displėjams gaminti planuojamas naudoti medžiagas.

Lanksčiam displėjui nereikalingi jokie sutvirtinantys bei lankstūs mechaniniai elementai, kadangi displėjus susisuka į savaime tokią formą išlaikantį vamzdelį

Kembridžo mokslininkai sukūrė maketą, parodantį kaip gali atrodyti ateities nešiojami displėjai

Idėja tokiems dislėjams buvo "pasiskolinta" iš vaikiškų žaislinių apyrankių, kurias galima "ištiesinti" į metalo juostelę ir vėl sulenkti į apyrankę.

Lankstūs displėjai plonesni ir už pieštuką, ir už automatinį rašiklį

Mokslininkai jau yra pateikę paraiškas užpatentuoti šias perspektyvias lanksčių displėjų medžiagas.

 


 

Parengta pagal: Cambridge researchers developing rollable displays

http://www.tgdaily.com/2006/09/23/cambridge_rollable_displays/ 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: