Nauja 36 ha ploto Saulės jėgainė Ispanijoje  (0)

Ispanija ir toliau investuoja į Saulės energiją. Sprendimas turbūt visai logiškas - visgi saulėtų dienų šioje valstybėje nestinga. Dabar pranešama jog kompanija Avanzalia Solar pastatė pačią didžiausią pasaulyje Saulės jėgainę. Dabar gal ir didžiausia, tačiau kiek laiko taip bus neaišku, nes tokio tipo jėgainėmis labai domisi Vokietija, Australija ir kitos saulėtos valstybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji Saulės jėgainė sudaryta iš 70 tūkstančių modulių, išdėstytų 36 ha plote. Maksimalus jėgainės galingumas turėtų siekti 25 MW (megawatus). Kol kas jėgainė dirba daliniu pajėgumu ir pasiekė 13.8 MW galingumą. Tokios galios pakanka elektra aprūpinti 5000 namų. Tokia informacija skelbiama kompanijos spaudos pranešime.

Taip pat kompanija pastebi, jog maksimalus jėgainės galingumas 12 MW aplenks dabar didžiausią saulės elektrinę, esančią Vokietijos Baviera mieste. Ją pastatė ir eksploatuoja kompanija Erlasee/Arnstein.

Ispanijoje tai nėra vienintelė tokio tipo elektrinė. Panašią jėgainę Andalūzijoje pastatė kompanija "Solucar". Tuomet tai buvo pirmoji komercinė Saulės jėgainė Europoje ir jos galingumas siekia 11 MW. Apie jos veikimo principą galima paskaityti šiame straipsnyje.

Dabartinė Saulės jėgainė "Socular" analogą lenks bent du kartus. Jeigu elektrinė veiks be gedimų, tuomet ji leis sutaupyti apie 3800 tonų naftos per metus ir tuo pačiu 6100 tonų sumažins išmetamo anglies dvideginio kiekį į atmosferą. Bent jau taip mano Avanzalia Solar kompanijos darbuotojai.

Tiesa, visuose spaudos pranešimuose apie šią elektrinę labai trūksta nuotraukų - jų nepavyko aptikti ir oficialioje firmos svetainėje. Arba fotosesija vėluoja, arba jų neradom. Jei rasit, prisekit prie komentarų - įdomų būtų pažiūrėti, kaip tokia elektrinė atrodo "gyvai".

Plačiau: Солнечная батарея площадью 36 гектаров заработала в Испании

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: