JAV medikai pradeda testuoti piliulės dydžio video kamerą  (3)

Sparčiai plėtojantis video kamerų miniatiūrizacijai, atsiranda vis daugiau novatoriškų produktų. Vienas jų - ši vaizdo kamera-piliulė. Iš esmės tai yra mažytis objektyvas, prikabintas ant plonyčio kabelio. Įrenginio matmenys yra mažesni nei standartinio endoskopo ir pacientas jį gali praryti be rimtesnių problemų. Prietaisas skirtas aptikti ankstyvuosius stemplės vėžio požymius - JAV šios vėžio rūšies pasireiškimo dažnis auga sparčiausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtono Universitete (JAV) sukurtas prietaisas susideda iš piliulės dydžio kapsulėje patalpintų septynių optinio pluošto kabelių. Šalia mažo dydžio kitas išradimo pranašumas yra jo kaina - jis kainuoja tik apie 300 dolerių, kai tuo tarpu standartinis endoskopas kainuoja apie 5000 dolerių.

Kol kas vienintelis technologiją išbandęs asmuo yra jos pagrindinis kūrėjas mechanikos inžinerijos profesorius Eric Seibel. Jo žodžiais "praryti kamerą yra lygiai tas pats, kaip ir praryti piliulę, prie kurios pririštas siūlas". Kabelio storis yra 1,4mm. Įrenginio testavimas su pacientais prasidės maždaug už mėnesio.

Didesnė ir brangesnė, tačiau bevielė tokios kameros versija buvo sukurta 2000 metais Izraelyje. Ji skirta diagnozuoti žarnų vėžį. Tačiau bevielės kameros trūkumas yra tai, jog gydytojai negali valdyti jos judėjimo krypties ir jos negalima panaudoti pakartotinai - kelionė pro virškinamąjį traktą įrenginį sėkmingai "pribaigia".

Tikėtina, jog vystantis video kamerų technologijoms, ateityje šiuos įrenginius bus galima įvesti į įvairius žmogaus organus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)