Kartoninis dviratis už $30  (12)

21 metų studentas iš Didžiosios Britanijos sukonstravo dviratį iš kartono, ir be didesnio kuklumo įvardino jį "geriausia 'žaliąja' mašina". Dviračiu gali važiuoti iki 75kg sveriantis asmuo, o kartoninio rėmo savikaina yra vos $6 (apie 13 litų). Jo gamybai naudotas kartonas, gautas išardžius pakavimui naudojamas dėžes. Deja, konstruktoriui visgi teko panaudoti standartinius dviračio ratus ir grandinę, dėl to galutinio gaminio kaina kiek išaugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pramoninį dizainą studijuojantis Phil'as Bridge'as sugalvojo šią idėja analizuodamas priežastis, dėl ko dauguma žmonių nėra linkę naudotis dviračių transportu susisiekimui miesto ribose. "Tipinis miesto dviratis gali kainuoti kelis šimtus svarų", sako Bridge'as. "Tai nemaža investicija tiems, kas nėra įsitikinę, ar apskritai tokiu daiktu naudosis. Idėja panaudoti kartoną kilo siekiant sumažinti dviračio kainą iki minimumo".

Dviratis vis dar yra prototipo stadijoje, ir jo kūrėjas sako, jog transporto priemonės dizainą dar reikia užbaigti. "Prototipas veikia, tačiau vis dėlto yra gan ribotas ir yra keletas problemų", sako autorius, kuris taip pat teigia, jog lietus dviračio "neištirpdytų". Gal jis ir teisus, tačiau netgi po vidutiniško lietučio nerekomenduotume sėsti ant tokio išradimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)