JAV planuoja tiesti pirmąją trasą magnetinės levitacijos principu veikiantiems traukiniams  (5)

Penktadienį JAV prezidentas D. Bušas pasirašė potvarkį, pagal kurį 45 milijonai bus skiriami pirmajam JAV "Maglev" (magnetinės levitacijos) traukiniui. Ši transporto priemonė kursuos tarp Disneilendo ir Lasvegaso miesto, pasieks 480km/h greitį ir gerokai sumažins įprastinėmis magistralėmis važinėjančio transporto srautus. Tokių transporto priemonių gamyba yra brangi, todėl tikėtina, kad ši suma bus skirta tik pirminėms projekto stadijoms įgyvendinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, Japonijoje netoli Nagojos veikiantis "Maglev" sistemos traukinys pavadinimu "Linimo" kainavo 380 milijonų dolerių, o jo trasa yra tik 8,8km ilgio. Kinijos Šanchajaus "Maglev" traukinys buvo užbaigtas 2004 metais. Įvertinant tai, jog šioje šalyje darbo jėga yra pigi, o privačios žemės nuosavybės koncepcija yra gan nauja, visas projektas kainavo 1,3  milijardo dolerių už 30,4km trasą - apytiksliai 43 milijonai dolerių už vieną kilometrą. Kol kas dar anksti teigti, jog tai yra populistinis D. Bušo administracijos sprendimas, tačiau realią situaciją parodys artimiausia ateitis.


P.S. Nuotraukoje parodytas Šanchajaus "Maglev" traukinys, kurį vietiniai kritikuoja dėl "neskoningo dizaino, mažo ekonomiškumo ir prasto praktiškumo".

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)