Konstruktoriai mėgėjai pagamino veikiantį "Žvaigždžių karų" lėktuvo "X-Wing" modelį  (0)

Konstruktorius Andis Woerneris kartu su savo draugais pagamino 6,4 metro ilgio lėktuvo "X-Wing" modelį. Nuostabu ne tik tai, kad jie atkūrė filme "Žvaigždžių karai" rodytą kosminį naikintuvą, bet ir planuoja priversti jį skristi. Lėktuvas bus varomas keturiomis kietojo kuro raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvo sparnų plotis yra apie 5,8 metro ir jo dydžio turėtų pakakti vaiko dydžio kroviniui gabenti. Didžioji dalis korpuso detalių pagaminta iš medienos, kurios tarpusavyje sutvirtintos aliuminio strypais. Sparnams išskleisti panaudotas radijo bangomis valdomo sraigtasparnio elektrinis motoras- jo apsukos sumažintos nuo 40000 apsisukimų per minutę iki mažesnės reikšmės, kad sukimo momento užtektų pakelti masyviems sparnams. Tačiau pilnai sparnus išskleisti trunka 35 sekundės - projektuotojai tikisi, jog tą padaryti pavyks anksčiau nei baigsis pats skrydis.
Jei X-Wing konstrukcija atlaikys skrydį, jam nusileisti padės trys parašiutai, kurių išsiskleidimas bus valdomas nuotoliniu būdu. Lėktuvą paleisti planuojama spalio 10 dieną.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: