Vietoj paprastų kelių - Saulės jėgainės  (8)

Šiais laikais kaip niekada populiarios atsinaujinačios energetikos idėjos. Ypač viliojanti praktiškai amžina Saulės energija. Tačiau Saulės jėgainės užima didžiulį plotą - nesenai rašėme apie didžiausią pasaulyje Saulės jėgainę Ispanijoje, kurios plotas - net 36 ha. Tad dalis valstybių gali tiesiog neišsitekti su tokiomis elektrinėmis. Tačiau neseniai amerikiečių elektros inžinierius - išradėjas pasiūlė originalią idėją, kaip tokią problemą išspręsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių inžinierius Skotas Briuso siūlo tokių jėgainių statybai panaudoti JAV kelius. Jeigu visą kelių plotą padengus Saulės elementais, gaunamos energijos užtektų visai JAV valstybei.

Šiai idėjai įgyvendinti reiktų viršutinę kelių dangą pakeisti į Saulės elementus, su apatiniu apsauginiu sluoksniu nuo purvo ir tvirta stikline danga iš viršaus. Ši danga neturi trukdyti praeiti Saulės spinduliams ir tuo pačiu apsaugoti aktyvinius elementus nuo važiuojančių mašinų ir kito fizinio poveikio.

Nors idėja ir graži, tačiau ganėtinai utopinė - vien kiek kainuotų visų kelio dangų pakeitimas. O kur sunkvežimių išmušamos pravėžos?...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)