„Google“ skelbia naršyklių revoliuciją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2008-09-04 16:26
vakar Chrome bandžiau. įspūdžio nepaliko. minimalistinė, greita (ne tinklapių vartymo prasme) ir stokojanti tam tikrų funkcijų, kurias turi tik Opera. net kaip konkurento Firefox nematau. tuo labiau IE.
Anonymous 2008-09-04 17:02
Jei neklystu tekste yra klaida: "...vykusį pirmajį „naršyklių karą“ tarp „Microsoft“ programos „Internet Explorer“ ir kompanijos „Netscape“ naršyklės tuo pačiu pavadinimu." "Netscape Navigator" buvo toji programa, kuri rungtyniavo su IE.
Anonymous 2008-09-04 17:30
Nu man chrome pakolkas patinka. Neapkrauta visokiais laukais laukeliais ir šiaip patogi naudotis
Alius N. 2008-09-04 17:46
Taip, ačiū už komentarą, pakoregavome naujieną. Beje, chrome išbandžiau ir aš. Kol kas nematytų naujovių nepastebėjau. Žinoma, įspūdį palieka minimalistinis, tačiau gerai subalansuotas dizainas, tačiau man asmeniškai norėtųsi daugiau laisvės nustatant konkrečius parametrus. Aš taip įsivaizduoju, kad kol kas tai yra tik pradinė versija, išleista gan skubotai, o dabar "Google" palaipsniui aplipdys papildomomis funkcijomis.
Anonymous 2008-09-04 17:54
tik pabandes Chrome, visus kitus brauzerius is karto meciau per borta. Super narsykle, ji man labai patinak, cia ikunyta daug maloniu ir naudingu smulkmenu. O minimalistinis neapkrautas interfeisas tiesiog veza. Google valdo!
Anonymous 2008-09-04 18:50
vistiek operai ne viena neprilygsta
Anonymous 2008-09-04 19:48
na man, kaip web developeriui, labiausiai į akį krito neįtikėtinas JavaScript apdorojimo greitis, kas šiuolaikiniuose web 2.0 puslapiuose yra labai sveikintina, ypač pačios google atžvilgiu (gmail). minimalistinis dizainas irgi sakyčiau nebloga mintis, tik vartotojai turėtų turėti galimybę keisti spalvas ar kažką tokio, nes pvz mane tai tie mėlynumai nervina. o didžiausias trūkumas nustatymų trūkumas ir kaikurių išslapstymas, nes kaikas, kas atrodo, turėtų būti intuityviai pasiekiama, išslapstyta velniai žino po kokių mygtukų paspaudimais... bet kadangi tai tik beta, labai tikiuosi, kad viskas bus ištaisyta ir ji taps stipri konkurentė kitoms naršyklėms. o kolkas Opera is da best =]
Anonymous 2008-09-05 08:48
Na apie narsykles prabilus su jom dirbu apie 5 metus jau.. Opera ishvis atskiras individas pasaulyje... pliusu ten nematau ir darbe kuriant web site'us prie jos standartu net ner reikalavimo derintis. IE bus populiariausia ir nieko to nepadarysi nes zmogus nemokantis naudotis pc jis naudosis tai kas pateikta o ne tai ka galima rasti internete... jie ipranta... ir jei zmogui IT sritis ner labai aktuoali jis ir pasiliks prie to ka moka.. taip pat su MS ofisu ir Open ofisu... duok kokiai ar kokiam vadybininkui vadybininkiai Open ofisa... nieko nemokes nes bus ipratias prie MS, nes ir mokymo istaigose mokina MS. Lyginant Firefox ir IE... na IE turi griestesnes taisykles ant javascript nei FF... pvz nepadesi kazkur ; ' " FF suveix normaliai IE mes klaidas.... IE ner skirtas web site kurejams ar kazka pn.. FF bande lysti i visas sritis nes ju addonu sistema jiems tai sekmingai leidzia daryti, Safari... na bandziau tik PC versija.. seip labai patiko tik dar bugova...Chrome.. na jau ishbandineju keleta dienu... darbe... gal ateityje bus LB gera narshykle nes puse pasiimta ish FF jug anxiau ir finansavo Googlas FF... bet kolkas bugas velniukas
EIGIO 2008-09-05 12:58
Kas dėl Operos tai nežinau iš kurios pusės žiūri, bet daugumoje aš matau vien tik pliusus, įpatingai naudojama šoninė juosta (liks, history, Mail, bookmarks), pas ką dar rasi tokį transfers? (FF turi bet daug prastesnis), valdymas pelės judesiais, paste and go, go to link(nereikia kopijuoti), search with(su dešiniu pelės mygtuku, irgi nereikia kopijuoti žodžo), create search su savo keyword'ais, begalė nustatymų. Kas iš minusų tai kad kartais kokio puslapio tinkamai nerodo, tenka tokiu atveju pasinaudoti FF, kartais užstringa, kartais sulėtėja koks puslapis, bet retai. Kas dėl standartų, tai girdėjau kad IE daug prasčiau draugauja su W3C nei kiti.
Anonymous 2008-09-05 13:45
Bandžiau aš Chrome... Dar kol kas Operos man nepakeis. Greitai veikia gal, bet per didelio skirtumo nuo Operos nepastebėjau... Skinas kvailokas. Trūksta nustatymų labai. Zoom irgi nekoks, su Widescreen monitoriumi jis man būtinas, bet kad nelabai gerai veikia. Žodžiu, dar tik beta versija, tai per daug kritikuoti negalima. Tikiu, kad ateityje bus geresnė ir visi tie nepatogumai bus sutvarkyti. O kol kas Opera išlieka mano pasirinkimas.
Anonymous 2008-09-06 21:55
nesuprantu kodel Opera uzima toki nedideli procenta rinkos, o tiek daug ja patenkintu vartotoju atsiliepimu. Rasau is delninuko, su Opera ir IE net salia nestovi. O Chrome ateity bus verta demesio tikrai.
Anonymous 2008-09-08 08:39
Esme ta Opera blogai del savo standartu kaip ka atvaizduoja.. sry jei ne taip supratot mane del operos.. OPERA GERA PROGRAMA BET NE NARSYKLE ji gall patogi.. vartotojams viskas kaip ant padekldo t.y. bet jei reik kazko daugiau ji nieko gero.. Web programuotojams ner net reikalavimu taikytis prie Operos.. nes jau yra pavargstama taikyti 3 standartus... IE/FF/OP Kol dizaina ishdelioji kol ka.. + FF daugiau addonu developinimui turi... tad man tai kaip tik nes ash dirbu su internetinem sistemom.. tokiom kaip hardware sasajos per web.
Skaičius 2008-09-08 11:22
Erm... Nežinau apie kokias svetaines čia kalbi, bet Opera man puikiai visas rodo. Nebeprisimenu net kada paskutinį kartą ką nors blogai rodė. Opera jau kelerius metus naudoju. Gal kokių smulkmenų nerodo gerai, už tai ir nepastebiu?
Anonymous 2008-09-08 14:23
siaip tai opera palaikpo 90% W3 standartu, FF apie 80%, o IE 60-70%. Todel negrazu sakyti kad reikia taikytis prie operos standartu.
Anonymous 2008-09-09 16:58
siap tai jooo... opera tikrai super narsykle, ziauriai patogi wapa atidaro +...