„Google“ perkels į internetą laikraščių archyvus  (8)

Bendrovė „Google“ žengė dar vieną žingsnį siekdama ambicingo tikslo – suindeksuoti viso pasaulio informaciją, skelbia britų dienraštis „Times“. Ji ėmėsi skenuoti laikraščių archyvus, kuriuos kartu su paieškos galimybe pateiks internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis laikraščių skenavimo projektas, apie kurį „Google“ paskelbė šiandien, prasidės nuo kelių seniausių Šiaurės Amerikos laikraščių, įskaitant pirmuoju žemyne laikomo „Quebec Chronicle-Telegraph“, turinio skaitmeninimo.

Pasak dienraščio, nors stambūs laikraščiai, tokie kaip „The New York Times“ ar „Times“, skaitytojams internete jau pateikė savo archyvus, mažesni leidiniai paprastai neturi lėšų ir kitų išteklių savo fondams skaitmeninti.

„Google“ siekia perkelti į internetą milijardus tekstų, per pastaruosius 250 metų paskelbtų laikraščiuose. „Mes perkelsime į internetą ištisas rašytojų kartas, – San Franciske vykstančioje „Tech Crunch“ konferencijoje pareiškė „Google“ viceprezidentė Marissa Mayer. – Laikraščiai papildys didėjančią „popierinės“ informacijos dalį, kuri bus pasiekiama internetu.“

Laikraščių redakcijoms, kurios sutiks nemokamai internete skelbti savo archyvus, „Google“ padengs visas skenavimo ir kitas susijusias išlaidas. Šioje programoje dalyvaujantys laikraščiai taip pat gaus neįvardytą „Google“ pajamų, gautų už reklamos skelbimą skaitmeninių archyvų tinklalapiuose, dalį.

„Google“ atsisakė pranešti, kiek laikraščių jau sutiko dalyvauti tokioje programoje ir koks yra jos biudžetas.

Laikraščių archyvai internete skaitytojams bus pateikiami tokiu pat pavidalu, kaip turinys atrodo popieriniuose puslapiuose. Prireikus bus galima pasididinti dominančias laikraščių puslapių vietas ar peržiūrėti visą laikraščio numerį.

„Google“ skelbia, kad archyviniai laikraščių tekstai paieškos rezultatuose bus pradėti rodyti jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: