Automobilių riaumojimas pakelia tonusą? (Video)  (12)

Draudimo bendrovės atliktas tyrimas atskleidė, kad sportinių automobilių riaumojimas tiek vyrus, tiek moteris veikia labai... teigiamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimą surengė Didžiosios Britanijos draudimo kompanija „Hiscox“, kuri nusprendė išsiaiškinti, kaip žmonės reaguoja į aukštos klasės sportinius automobilius.

„Mes žinojome, kad prabangių automobilių savininkai labai vertina jų garsus“, - sako kompanijos vadovas Steve‘as Langanas.

Taigi įmonė sukvietė 40 savanorių vyrų ir moterų ir supažindino juos su trijų prabangių sportinių automobilių – „Maserati“, „Lamborghini“ ir „Ferrari“ – variklių „balsais“, o tada leido paklausyti gerokai pigesnio, užtat ekonomiško „Volkswagen Polo“.

Lamborghini LP 640

Po perklausos mokslininkai išmatavo testosterono kiekį savanorių seilėse. Šis hormonas gerina įvairių organizmo sistemų (tarp jų – ir seksualinės) darbą.

Paaiškėjo, kad visiems savanoriams egzotiški automobiliai padidino testosterono kiekį, o moterys sureagavo netgi stipriau nei vyrai. Tiesa, dailiosios lyties atstovėms vieningai labiau patiko „Maserati“ bruzdesys, tuo tarpu vyrai pirmenybę teikė „Lamborghini“ tonacijoms.

Maserati Quattroporte

„Rezultatai leidžia drąsiai teigti, kad prabangių automobilių variklių garsai išties sukelia pirmykštį fiziologinį atsaką“, – teigia kompanijos atstovas Davidas Maxonas. Jis taip pat pažymėjo, kad sportiniai automobiliai „užvedė“ ir tas moteris, kurios teigė jais visai nesidominčios.

„VW Polo“, kita vertus, visus įkaitino tiek, kiek savaitgalis ant ledo lyties. Šio automobilio garsas ne tik nepadidino, bet sumažino testosterono kiekį savanorių kraujyje. Tokie rezultatai prieštarauja kompanijos „General Motors“ atliktam tyrimui, kuris skelbia, kad 9 iš 10 moterų mieliau užkalbintų ne „Porsche“, o hibridinio automobilio savininką.

Volkswagen Polo

Redakcija nuo išvadų susilaiko. Pasiklausykite patys ir pasidalinkite nuomonėmis. Arba pojūčiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)