Tūkstančiai TEO LT klientų pažeidžiami programišių atakoms  (9)

TEO LT nesivargina pakeisti visuotinai žinomų gamyklinių slaptažodžių, o vartotojai nėra informuojami apie gamyklinių slaptažodžių grėsmę. Kartu su interneto ryšio arba GALA TV paslauga, TEO LT klientams tiekia ryšio modemus su TEO LT nustatymais bei nepakeistais gamykliniais slaptažodžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Pažeidžiamumas yra toks elementarus, kad esame įsitikinę, jog ne viena dešimtis lietuvos ar užsienio įsilaužėlių juo naudojasi. Raginame visus kuo skubiau pasikeisti gamyklinius įrenginių slaptažodžius." - sakė duomenų saugumo įmonės SecuDO direktorius Artūras Orševskis.

Gerai informacines technologijas išmanantys asmenys kelių minučių bėgyje gali atjungti interneto ryšį tūkstančiams TEO LT interneto bei GALA skaitmeninės televizijos vartotojų. Sumanesnieji gali netrukdomi stebėti interneto varotojų duomenų srautus, rinkti naudojamus slaptažodžius, skaityti siunčiamus el.pašto laiškus.

Būtent tokių pažeidžiamumų pagalba sužinomi vartotojų kompiuterių prisijungimo slaptažodžiai. Kompiuteriai yra užkrečiami bei prijungiami prie globalių BOTNET tinklų ir vėliau panaudojami internetinėms atakoms kokias matėme Estijoje arba Gruzijoje.

Įmonė savo svetainėje www.secudo.lt patalpino instrukcijas, kaip pasikeisti minėtus gamyklinius slaptažodžius į saugesnius.

SecuDO yra lietuviško kapitalo kompanija teikianti duomenų saugos paslaugas Lietuvos bei Latvijos rinkose. SecuDO yra uždarosios akcinės bendrovės Asorta prekinis ženklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: