Tarptautinės nepriklausomos testavimo laboratorijos priskyrė aukščiausius įvertinimus naujiems "Kaspersky Lab" produktams  (0)

„Kaspersky laboratorija“, vienas iš pagrindinių apsaugos sistemų nuo kenksmingos ir nepageidaujamos programinės įrangos, programišių atakų ir elektroninio pašto šiukšlių gamintojų, praneša, kad nauji bendrovės produktai, Kaspersky Anti-Virus 2009 ir Kaspersky Internet Security 2009, įvertinti aukščiausiais balais autoritetingų nepriklausomų testavimo laboratorijų AV-Test.org ir AV-Comparatives.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kenksmingų ir nepageidaujamų programų aptikimo veiksmingumo testavimo metu, kurį 2008 metų rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais organizavo laboratorija AV-Test.org, dalyvavo daugiau nei 30 pasaulio kompiuterinių grėsmių apsaugos priemonių gamintojų. Testavimui buvo naudojamas rinkinys, kuriame buvo daugiau nei 1.1 mln. kenksmingų programų, aptiktų internete per tris mėnesius iki testavimo. Taip pat į testą buvo įtraukta daugiau nei 95 000 nepageidaujamų programų, į kurias įėjo šnipinėjimo ir reklaminė programinė įranga. Testavimui buvo naudojamas kompiuteris su įdiegta operacine sistema Windows XP SP3.

Remiantis testavimo rezultatais, kompleksinis asmeninis Kaspersky Internet Security 2009 sprendimas gavo aukščiausius AV-Test.org laboratorijos ekspertų įvertinimus svarbiausiose antivirusinių produktų kategorijose „Kenksmingų programų aptikimas (pagal reikalavimą)“, „Šnipinėjimo ir reklamos programų aptikimas (pagal reikalavimą)“ ir „Reakcijos į naujas paplitusias kenksmingas programas greitis“.

AV-Test.org duomenimis, Kaspersky Internet Security 2009 sprendimas aptiko 98.4 proc. kenksmingų programų ir 98,3 proc. šnipinėjimo ir reklaminių programų. Pagal šiuos pagrindinius antivirusinio produkto parametrus „Kaspersky laboratorijos“ sprendimas aplenkė tokių gamintojų kaip TrendMicro, McAfee, Eset, Dr.Web, Panda ir daugelio kitų produktus.

Be to, tarp visų testuojamų produktų Kaspersky Internet Security 2009 produkto reakcija į naujas kenksmingas programas buvo greičiausia – kenksmingos programos antivirusinėje „Kaspersky laboratorijos“ bazėje atsiradimo laikas vidutiniškai buvo mažiau nei 2 valandos nuo jos atsiradimo internete momento.

2008 metų rugpjūčio mėnesį Austrijos nepriklausoma laboratorija AV-Comparatives.org taip pat atliko rinkoje esančių antivirusinių produktų testavimą ir išanalizavo kenksmingų programų aptikimo lygį tikrinant sistemą pagal reikalavimą. Šiame tyrime dalyvavo 16 antivirusinių produktų, kurių antivirusinės bazės buvo aktualizuotos pagal 2008 metų rugpjūčio 4 d. duomenis. Testo metu taip pat buvo naudojamos kenksmingos programos, atsiradusios iki šios datos.

Kaspersky Anti-Virus 2009 šio testavimo metu veiksmingiausiai aptiko kenksmingas programas – „Kaspersky laboratorijos“ produktas aptiko 97,6 prc. iš visų kenksmingų programų, o kirminų, virusų ir kenksmingų scenarijų aptiko 97,9 proc..

Remiantis paskelbto testo rezultatais, Kaspersky Anti-Virus 2009 gavo aukščiausią įvertinimą – sertifikuotą Advanced+ lygį.

Toks sertifikavimo lygis liudija apie aukščiausią apsaugos nuo naujausių kenksmingų programų lygį, kurią užtikrina ir antivirusinės programos euristikos analizatorius.

Reikia pažymėti, kad Advanced+ įvertinimą gavo mažiau nei pusė testavime dalyvavusių sprendimų. Pavyzdžiui, Microsoft, McAfee, F-Secure, Sophos, BitDefender, Eset ir kitų bendrovių produktams nepavyko gauti aukščiausių įvertinimų: jų sertifikavimo lygis buvo nustatytas kaip Advanced ir Standard.

Taip pat reikėtų paminėti greitą Kaspersky Anti-Virus 2009 sistemos skanavimo greitį – pagal šį parametrą AV-Comparatives ekspertai „Kasperskio laboratorijos“ produktui suteikė „fast“ įvertinimą.

Priminsime, kad 2008 metų gegužės mėnesį AV-Comparatives.org specialistai atliko testą su kitu nauju „Kaspersky laboratorijos“ produktu – Kaspersky Internet Security 2009. Atliekant retrospektyvų apsaugos testą, jo rezultatai buvo vieni geriausių.

Susipažinti su visais antivirusinių sprendimų testavimo rezultatais, kurį atliko AV-Comparatives.org ekspertai, galima oficialioje šios testavimo laboratorijos interneto svetainėje adresu: www.av-comparatives.org.

Nauji „Kaspersky laboratorijos“ 2009 metų versijos produktai, išleisti 2008 metų viduryje, sukurti remiantis naujuoju antivirusiniu branduoliu, užtikrinančiu geresnį objektų skenavimo greitį. Kompleksiniame Kaspersky Internet Security 2009 sprendime įgyvendintas unikalus priedų aktyvumo filtravimo modulis, naudojantis HIPS sistemą, taip pat patobulintas tinklo ekranas, prieš elektroninio pašto šiukšles veikiantis filtras ir pagrindinės kontrolės modulis.

Papildomą informaciją apie naujus „Kaspersky laboratorijos“ produktus galima rasti oficialioje bendrovės interneto svetainėje adresu:
http://www.kaspersky.lt/lt.php/produktai/namu-vartotojams/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)