Analitikai: aktyvės konkurencija perduodant HD vaizdą be laidų  (0)

Analitikai prognozuoja, kad šių metų pabaiga bus pažymėta aiškių HD ženklų - su aukštos raiškos vaizdu turėtų sietis daugelis perkamiausių produktų ir sausį vyksiančios CES parodos naujovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei šios prognozės virs tiesa jie prognozuoja HD vaizdo perdavimo be laidų erą ir aktyvėjančią konkurencinę kovą šioje rinkoje.

HD vaizdą be jokių laidų perduoti iš, tarkime, kompiuterio į aukštos raiškos televizorių dabar siūlo kelios konkuruojančios technologijos, dažniausiai apibūdinamos pagal savo naudojamą dažnį - 5 GHz, 60 GHz ir itin plataus spektro (UWB). Rinkoje jau vaidenasi nedidelis su 5 GHz ir UWB suderinamos įrangos kiekis, tuo tarpu 60 GHz technologija dar tik pakeliui į parduotuvių lentynas ir katalogus.

"Per artimiausius du tris metus pamatysime, kurios iš technologijų rimčiausiai bandys įsiskverbti į pirkėjų namus", - sako rinkos tyrimų bendrovės "ABI Research" analitikas Steve Wilson.

5 GHz technologijos plėtojimą remia liepą įkurta "WHDI Special Interest Group", kurioje lyderiauja technologijos autorė, Izraelio bendrovė "Amimon". Joje - "Hitachi", "Motorola", "Sharp", "Samsung" ir "Sony"; tikrai rimta draugija. 60 GHz technologiją remia "WirelessHD" sąjunga, kurioje - technologijos kūrėjai "SiBEAM", LG, "Intel", "Matsushita Electric", NEC ir "Toshiba".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: games.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: