Skaitytojo žvilgsnis. Lietuviškos „Google Maps“ keistenybės  (33)

Panašu, jog „Google Maps“ gali būti puiki priemonė įvairiausioms „sąmokslo teorijoms“ kurti. Šią savaite vienas iš mūsų portalo skaitytojų mums atsiuntė elektroninį laišką su viena iš „Google Maps“ įdomybių. O kas po tuo slypi – neapsižiūrėjimas, duomenų stygius ar intriguojanti istorija – spręsti jums patiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje iliustracijoje galima išvysti Žemaitijos žemėlapį (teritorija netoli nuo Kelmės). Norintiems įsitikinti iliustracijos autentiškumu, prisegame nuorodą į patį žemėlapį.

Vaizdas kaip vaizdas, viskas su juo normalu. Tačiau per vieną lygį padidinus stebimos teritorijos vaizdą, peizažas stebėtinai pasikeičia – iš ką tik žaliavusios vasaros atsiduriame į žiemos vidurį. Miestelių pavadinimai tie patys, keliukai irgi – vadinasi keičiasi tik metų laikai.

Pirmojoje iliustracijoje pateikta skirtingų metų laikų „pasienio“ nuotrauka – beveik kaip pasakų pasaulyje: vienas žingsnis skirią vasarą nuo žiemos.

Galbūt tai paprasčiausiai skirtingų metų laikų nuotraukos, bet kodėl tas pats regionas fotografuotas skirtingais laikais ir taip įdomiai sudėliotos šios nuotraukos? Intriguojančių priežasčių galima sugalvoti daugybę, tačiau mažai tikėtina, jog Lietuvoje yra paslaptingų teritorijų, kurias privalu paslėpti. Tačiau vaizduotę žadina daugiau panašių „Google Maps“ keistenybių – štai kad ir besikartojančių miškų masyvai, apie kuriuos mes jau rašėme šioje naujienoje.

Paliekame šią temą diskusijoms ir primename, jog pastebėję įdomius nutikimus, parašykite apie juos mums į elektroninį paštą info@technologijos.lt  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai (33)

Susijusios žymos: