Ekspertai perspėja dėl naujų PDF atakų  (3)

Kompiuterių saugumo ekspertai pranešė aptikę naujų piktybinių programų, išnaudojančių PDF formato saugumo spragas, rinkinį, skelbia „Vunnet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV organizacijos „Computer Emergency Response Team“ ir „Secure Computing“ perspėjo vartotojus apie naują pavojų po to, kai internete buvo pastebėti nauji vadinamųjų PDF atakų įrankiai.

Pasak „Secure Computing“ atstovų, naujieji įsilaužėlių įrankiai kelia ypatingą pavojų dėl savo sugebėjimo apeiti kompiuterių apsaugos sistemas. Ekspertų teigimu šie įrankiai, užkrėtę pavienius kompiuterius, kurį laiką „susilaiko“ nuo naujų atakų, todėl būna kur kas sunkiau atsekti išpuolio ištakas ir užkirsti kelią naujoms atakoms.

Pavojų didina ir tai, kad PDF dokumentai, plačiai paplitę ir verslo, ir privačiuose kompiuteriuose, paprastai laikomi saugiais. Daugelis vartotojų net neįtaria, kad dėl tam tikrų šio formato saugumo spragų įsilaužėliai gali įkelti į kompiuterį žalingą kodą, pasinaudoję užkrėstais PDF dokumentais.

Kompiuterių saugumo ekspertai pataria vartotojams atsargiai vertinti el. paštu ar kitais būdais platinamus PDF dokumentus, kurių šaltiniai nėra gerai žinomi, ir nuolat atnaujinti savo antivirusinių programų virusų parašus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: