Plačiajuostį internetą Europoje siekiama prilyginti elektrai ir vandeniui  (3)

Europos Komisija siūlo kiekvienam ES gyventojui užtikrinti prieigą prie plačiajuosčio interneto, skelbia BBC. Komisijos manymu spartus interneto ryšys turėtų būti įtrauktas į būtinųjų komunalinių paslaugų – elektros, vandens, dujų tiekimo ir kabelinės TV – paketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES teisės aktai reikalauja, kad visiems gyventojams būtų užtikrinta teisė naudotis bent viena analogine telefono linija. Tai leidžia manyti, kad visi ES valstybių piliečiai turi techninę galimybę jungtis prie interneto bent jau 28,8 Kb/s spartos ryšiu. Žinoma, toks interneto ryšys yra nepaprastai lėtas ir neatitinka dabartinių visuomenės poreikių.

Statistiniais duomenimis sparčiu internetu naudojasi apie 36 proc. visų europiečių. Danijoje, Liuksemburge ir Belgijoje plačiajuostis interneto ryšys prieinamas 100 proc. gyventojų. Tačiau kitose turtingose Vakarų Europos šalyse, kur internetas nepaprastai populiarus, apie 12 proc. gyventojų neturi galimybės juo naudotis. Tarp tokių šalių yra Vokietija ir Italija. Plačiajuosčio interneto infrastruktūra buvusiose socialistinėse Rytų ir Vidurio Europos valstybėse išplėtota dar menkiau: pavyzdžiui, Rumunijoje naudotis sparčiu internetu gali tik 60 proc. gyventojų.

Europos Komisijos manymu plačiajuostis internetas – tai raktas į šiuolaikinės ekonomikos plėtrą, todėl ES sieks iki 2010 m. užtikrinti, kad šis ryšys būtų prieinamas visiems norintiems. Šio tikslo bus siekiama kompleksinėmis priemonėmis, kurios skatintų konkurenciją plačiajuosčio interneto paslaugų rinkoje ir verstų jų teikėjus plėsti šių paslaugų aprėptį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)