Ultragarsinis vyno sendinimo įrenginys šokiravo vyndarius  (10)

D. Britanijoje išrastas prietaisas, per pusvalandį pigų prekybos centre įsigytą vyną paverčiantis kelis dešimtmečius išlaikytu brangvyniu, skelbia britų dienraštis „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandymai patvirtino, jog vyno sendinimo aparatas, apie kurį žinoma tik tiek, kad jame naudojamas ultragarsas, iš tikrųjų taip pakeičia spiritinių gėrimų skonį, kad jie tampa panašūs į daug metų brandintus ir brangiai kainuojančius tauriuosius gėrimus.

Pasak dienraščio, 350 svarų kainuojantis vyno sendinimo prietaisas panašus į paprastą šampano šaldymo kibirėlį su keliais mygtukais. Ultragarsas, maždaug 30 minučių veikdamas alkoholio molekules, imituoja efektą, kuris natūraliomis sąlygomis pasiekiamas per kelis dešimtmečius, gėrimą brandinant vyno ar viskio saugyklose.

Pasak prietaiso išradėjo Casey Joneso, jis tinka naudoti su bet kokiu alkoholiniu gėrimu, kurio skonis priklauso nuo jo išlaikymo. Net pigiausio viskio butelis po tokio „pasendinimo“ pakeis skonį taip, tarsi būtų 8 metus išlaikytas firminis gėrimas.

„Daily Mail“ rašo, kad šį prietaisą išbandęs vyndarys Andre Jonesas, kurio ūkyje kasmet pagaminama po 40 tūkstančių butelių vyno, sakė, jog jis tikrai veikia. Išradėjas „pasendino“ vieną iš jo saugyklos paimtą butelį. „Aš buvo apstulbintas – jo skonis iš tiesų buvo kaip gerai išlaikyto vyno“, - sakė vyndarys.

Pasak jo, „techniškai įmanoma“ nusipirkus gero 2 – 3 metų senumo vyno jį pasendinti taip, kad jo skonis taptų toks, kaip 20 metų išlaikyto gėrimo. Tai reiškia, kad naminio vyno gamintojai, įsigiję tokį prietaisą, galės ragauti jauną vyną jau po kelių savaičių, užuot laukę kelis mėnesius ar metus.

Kita vertus, vyndarys perspėjo, kad kyla pavojus, jog kai kurie restoranai gali pradėti piktnaudžiauti tokia vyno sendinimo galimybe. „Bankininkai, mokantys po 1000 svarų už vieną butelį, iš tikrųjų gali ragauti ne 20, o vos poros metų senumo vyną. Žinoma, tokiu atveju klientus būtina informuoti, kad tai nėra tikras dalykas“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(0)
(1)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: