Į nešiojamųjų sistemų procesorių gamintojų rinką žengia naujas žaidėjas  (5)

Paprastai kalbant, visi grandynų gamintojai turi tą patį verslo tikslą: per metus parduoti kuo daugiau savo gaminių. Jeigu pagrindinės rinkos neužtenka augimui, tenka ieškoti naujų sferų – kaip, pavyzdžiui, „Intel“ žingsnis į pigių ir mažų kompiuterių rinką su „Atom“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nvidia“ „Tegra“ dar labiau praplėtė rinkos ribas ir leis kompanijai pasiekti rinką, kuri šiuo metu reikalauja daugiau negu milijardo procesorių per metus.

Žinoma, kad „Nvidia“ nesišvaisto prekybiniais vardais – išlaikė „GeForce“ vaizdo plokščių liniją (į kurią įeina ir „nForce“) ir praplėtė savo strategiją profesionaliais „Quadro“ produktais. 2006 metais kompanija išleido „Tesla“ aukšto našumo liniją ir dabar mes matome naujos, ketvirtos produktų serijos atsiradimą – „Tegra“.

Kas yra „Tegra“?

Tai – ne CPU, ne GPU ir ne šių procesorių kombinacija. Tai – „sistema grandyne“ (SoC) arba „kompiuteris viename grandyne“ (CoC).

„Tegra“ susideda iš ARM11 centrinio procesoriaus šerdies, „GeForce“ („GeForce ULV“) grafinio procesoriaus, vaizdų procesoriaus, aukštos raiškos video procesoriaus, atminties (NAND „Flash“, Mobile DDR), „northbridge“ (atminties valdyklės, išėjimo į vaizduoklį, HDMI+HDCP, saugumo varikliuko) ir „southbridge“ (USB OTG, UART, išorinės atminties kortelės SPI SDIO ir t.t.).

Trumpai tariant, „Tegra“ apjungia viską, ką randame pagrindinėje kompiuterio plokštėje, į vieną vos 144 kvadratinių milimetrų dydžio grandyne.

Savaime suprantama, tokio produkto paskelbimas reiškia, kad „Nvidia“ konkuruos su delninukų ir kitų nešiojamų platformų procesorių gamintojais, tokiais kaip AMD, „Broadcom“, „Fujitsu“, NEC, „Qualcomm“, „Samsung“, bei „Texas Instruments“, ir, žinoma, su „Intel Atom“ platforma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: