"Sony" žengia prie 8,8 Mpix raiškos erdvinio kino  (5)

Vos prieš du metus "Sony" išdidžiai skelbė, kad pirmą kartą kino filmas įrašomas 1080p raiška. Tai buvo filmas "Da Vinčio kodas". Tuo tarpu dabar į duris beldžiasi jau kita kokybės karta - "Sony" pranešė, kad pradės siūlyti 4096x2160 raiškos filmus vos tik kino teatrai ims diegti atitinkamus projektorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia vaizdo kokybė atitinka 8,8 megapikselių. Ją atkurianti ir fiksuojanti įranga žymima 4K ženklu. Tokios raiškos pakanka itin detaliam vaizdui rodyti iš 12-18 metrų atstumo.

"Sony" teigimu, 4K technologija bus diegiama į visą kino produkcijos procesą - filmavimo įrangą, apdorojimą, atkūrimą kine. Jau atlikti ir filmavimai - pirmuoju 4K raiškos kino filmu tapo "Hancock". Ja ruošiamasi filmuoti ir "2012", "Salt" ir "The Green Hornet".

"Sony" yra labai įtakingi kino rinkoje, tačiau ne vieninteliai jos dalyviai. Štai suaugusiųjų filmų kūrėja "Digital Playground" jau yra paskelbusi, kad filmuos net 12 megapikselių raiška (4900x2580), naudodama vadinamąją "Red One" sistemą.

Tuo tarpu "Sony" skelbia pasiūlysiantys ir priedą 4K projektoriams, kuris padės atkurti trimatį vaizdą. Jis turėtų pasirodyti kovo mėnesį ir rodys tuo pat metu du per pusę mažesnės raiškos vaizdus, kurie žiūrovo smegeninėje susijungs į vieną. Priedo privalumas - jį bus galima naudoti su įprastais 4K projektoriais, o ne vietoje jų, taigi kino teatrai galės lanksčiai rodyti tiek tradicinius, tiek erdvinius filmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: games.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: