Japonijoje koncertuos "vitrualus" orkestras iš... 64 garsiakalbių  (1)

Įvairūs gamintojai dažnai bando įrodyti, kad jų gaminama muzikos aparatūra nenusileidžia gyvam garsui. Tačiau Japonijos kompanija "Lead Sound" atkuriamo garso kokybės sąvoką nutarė kiek pastūmėti į priekį. Jos sukurtas virtualus orkestras "Sympho Canvas" susideda iš 64 garsiakalbių, išdėliotų salėje analogiška tvarka instrumentų padėčiai tikruose orkestruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekvienam garsiakalbiui priskirtas atskiro instrumento garso takelis. Keturi garsiakalbiai skirti žmonių balsams, o jei lieka perteklinių garsiakalbių, visi jie panaudojami sukuriant papildomus erdvinio garso efektus. Styginiams, pučiamiesiems, mušamiesiems instrumentams ir balsui skirta 50 garsiakalbių; 6 žemo dažnio garsiakalbiai skirti vien tik žemiems dažniams, o aštuoni papildomi garsiakalbiai - keturi lubose ir keturi šoninėse sienose sukuria "atsispindinčius garsus".

Techniniu požiūriu tai galima vertinti kaip kokybišką 64 kanalų elektroninę erdvinio garso sistemą. Gamintojas "Sympho Canvas" koncertus planuoja pradėti rengti jau šią savaitę - visi jie bus organizuojami Kawasaki (Japonija) įsikūrusiama Kanagawa Mokslo Parke. Norintys pasiklausyti koncerto galės laisvai keisti savo vietą visoje salėje - taip siekiama leisti žmonėms patirti garso subtilumus iš bet kurio pageidaujamo taško.

Gali kilti natūralus klausimas - iš kur kompanija gavo tiek daug diskretinių instrumentų garso įrašų? Jei galvojate, jog tam reiktų labai daug pinigų, tinkamų patalpų ir geros garso įrašymo įrangos, kuria būtų įrašomos atskirais instrumentais atliekamos partijos, jūs būtumėte teisūs. Tačiau "Lead Sound" išsisuko gerokai paprasčiau - garsą užrašė natomis ir sugeneravo kompiuteriu. Tiesa, norint išgauti individualių instrumentų harmonines charakteristikas prireikė papildomo apdorojimo, nes kompiuteriu sugeneruojami tik baziniai garso tonai. Tiesa, balso įrašai padaryti dainuojant tikriems žmonėms.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)