„Vaikščiojantis namas“ – iš popierinio projekto į realybę (Video)  (5)

„Vaikščiojantis namas“ (Walking House) suprojektuotas danų technikų iš N55 organizacijos, iš popierinio projekto pagaliau virto į realybę ir lėtai, bet užtikrintai žingsniuoja Europos gatvėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors kol kas šis gaminys atrodo kiek keistokai ir nepatikimai, bet ateityje tai gali būti naujo gyvenimo stiliaus pradininkas – idealus namas keliones ir bendravimą mėgstantiems žmonėms. Kol kas turbūt tokių entuziastų daug neatsiras – juos gali atbaidyti ne tik kuklios gyvenimo sąlygos bei nelabai patikimai atrodanti mechanika, bet ir nemaža namo kaina – dabar ji siekia apie $50 tūkstančių. Dar pernai metais Walking House tebuvo popierinis projektas, kurio eskizai figūravo tik kompiuterio ekrane. Pati idėja konstruoti netradicinį pastatą danams „gimė“ stebint čigonų pamėgtą gyvenimo būdą, nusėtą įvairiausioms didelėmis ir mažomis kelionėmis. Be to, pats pastatas orientuotas ne tik į keliaujančius, bet ir į ekologiją puoselėjančius gyventojus. Dėl to ant stogo projektuotojai įrengė saulės elementus, ateityje planuojamą geriamą vandenį surinkti iš lietaus vandens, o papildomą energiją gauti iš nedidelės vėjo jėgainės. Be viso to, projekto autoriai dar akcentuoja ir tai, kad tokiame name turėtų gyventi vegetarai – tiesa, būtent kodėl vegetarai, lieka nelabai aišku. Jei sumąstysite tokį namą įsigyti, teks priprasti prie gana nedidelė erdvės – jo aikštis siekia 3,5 metro, plotis - 3,5 m, ilgis – 3,72 m, o masė – 1200 kg. Tokiame mažame plote autoriai sugebėjo sutalpinti virtuvę, svetainę ir tualetą. Žinoma, kiek kitokio „stiliaus“ nei įprastiniuose namuose.

Ir pati svarbiausia „vaikščiojančio namo“ ypatybė – šešios kompiuterio valdomos hidraulinės kojos. Būtent toks judėjimo būdas „žingsniuojant“ pasirinktas dėl platesnių galimybių – pasak kūrėjų, namas gali „vaikščioti“ net ir sudėtingiausio reljefo vietovėse, laiku pasitraukdamas iš potvynių ar kitų stichinių nelaimių niokojamų regionų. Dėl „pravažumo“ gal didesnių abejonių ir nekyla, tačiau judėjimo greitis sukelia tam tikrų klausimų dėl sėkmingos evakuacijos galimybės iš karštų regionų.

Nors pagal pradinį sumanymą, namas turėjo pasiekti bent 5km/h greitį, dabartinis jo prototipas per valandą nužingsniuoja tik 60 metrų. Tačiau dėl to nereiktų sumenkinti šio projekto – šiaip ar taip, tai pirmieji jo žingsniai ir kaip sparčiai jis „bėgios“ po 5 metų, niekas negali tiksliai pasakyti. Bet kokiu atveju, mes dar informuosime skaitytojus apie tolesnę šio keisto, bet ir įdomaus projekto eigą.

Youtube portale yra pateiktas ir pats vaikščiojančio namuko vaizdo įrašas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)