Internete pasirodys milijonai knygų  (4)

Interneto paieškos milžinė „Google" susitarė su didžiaisiais leidėjais ir įvairiais rašytojais dėl autorinėmis teisėmis apsaugotų knygų skelbimo internete, praneša „Reuters".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google" internete ruošiasi paskelbti milijonus knygų, po kurias galėtų naršyti ar jas nusipirkti interneto vartotojai. Remiantis susitarimu, bendrovė įkurs 125 mln. JAV dolerių vertės Knygų teisių registrą, iš kurio mokės už kūrinių peržiūrėjimą ar įsigijimą.

Su Autorių gildija ir Amerikos leidėjų asociacija sudarytas sandoris žymi trejus metus trukusias bendrovės pastangas legalizuoti daugybės knygų paskelbimą internete. Kiek anksčiau kelios leidybos bendrovės buvo padavusios „Google" į teismą už tai, kad ji neva skaitmenizavo knygų turinį be leidimo ir pažeidė autorių teises.

Autorių gildijos direktorius Paulas Aikenas teigė, kad derybos buvo ilgos ir sunkios, o jų metu pasiektas susitarimas yra didžiausias tokio tipo sandoris JAV istorijoje. Tiesa, kad sandoris įsigaliotų, jis dar turi gauti federalinio teismo pritarimą.

P. Aikenas patvirtino, kad nuo šiol milijonai knygų taps pasiekiamos skaitytojams internetu.

Beje, visų knygų turinys bus įtrauktas į paieškos rezultatus. Anksčiau „Google" į paieškos rezultatus įtraukdavo tik kelias eilutes iš suskaitmenintų knygų, o nuo šiol paieškoje bus galima perskaityti užklausą atitinkantį knygos puslapį.

Be to, ketinama sukurti specialų portalą, kuriuo galėtų naudotis JAV bibliotekų skaitytojai ir per jį už tam tikrą mokestį išsispausdinti reikiamus puslapius iš knygų. Universitetams ir studentams bus siūloma prie skaitmeninių knygų bazės jungtis už tam tikrą mėnesio mokestį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)