"PlayStation 2" oficialiai tapo atvira platforma  (0)

Žaidimų kompiuteriui "PlayStation 2" kol kas dar toli iki moralinio pasenimo - šis įrenginys visame pasaulyje pardavimais lenkia netgi naujesnį PS3 modelį. Negana to, gamintojo padalinio "Sony Europe" atstovas George'as Bain'as paskelbė, jog žaidimų kūrėjams daugiau nebereikės gauti oficialaus "Sony" leidimo norint išleisti PS2 skirtus produktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

PS2 platformai tapus atvira, galima laukti didelio naujų žaidimų bumo - tiesa, kiek jie bus kokybiški ir kiek prilygs anksčiau leistiems žaidimams, lieka neaišku, kadangi "Sony" atsiribos nuo atsakomybės už kitų gamintojų kuriamą ir pas juos nesertifikuotą programinę įrangą. Savo kalboje George'as Bain'as įvardijo tokias šalis kaip Rusija ir Indija kaip potencialiausias dalyves "kuriant mažų išleidimo kaštų reikalaujančius žaidimus ir platinant juos savo rinkose". Tiesa, žaidimams kurti reikalingi programų paketai (angl. development kits) yra būtini ir jie bus mokami (planuojama kaina 10250 dolerių), tačiau pinigų nereikės mokėti už atskirą sertifikavimo procesą.

Iki šiol visame pasaulyje yra parduota apie 131,3 milijono "PlayStation 2" kompiuterių . Šiai platformai skirtos programinės įrangos pardavimai jau peržengė 1,4 milijardo dolerių ribą. Palyginimui "PlayStation Portable" (PSP) kompiuterių parduota 41,3 milijono vienetų, programinės įrangos pardavimai sudaro 169 milijono dolerių.  Iki 2008 rugsėjo 30 dienos buvo parduota apie 16,84 milijonų "PlayStation 3" vienetų, o programinės įrangos pardavimai sudarė 94 milijonų dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: