Ubuntu keičia Linux veidą ir meta iššūkį „Mac OS“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-11-01 20:08
Naudoju Ubuntu jau 2 metus ir visai tenkina Aš tarp tu 1,2%
ezg 2008-11-01 20:27
Aš ir vienas iš 1.2%.. Administratoriai jeigu jūs sekate tokias statistikas gal galėtumėte pateikti duomenis kiek Linux vartotojų procentaliai lankosi šiame puslapyje? Pažiūrėjau source kodą ir pamačiau, kad Google Analytics naudojat.. Tai būtų labai įdomu sužinot, tai ko prašiau..
Anonymous 2008-11-01 20:31
As pats jau senai ruosiausi pereiti ant linuxu ir kai galiausiai mazdaug pries menesi pilnai perejau ant ju tikrai jauciasi skirtumas tas windoziu ir linux, linux man tai zymiai patogiau uz windozes .
M.Mantas 2008-11-01 20:32
Gėda sakyt, bet tik su Windows'ais esu dirbęs. Man jie nei patinka, nei ką, bet prie kitos OS būtų sunku pereit. Labiausiai dėl to, kad dauguma programų pritaikytos tik Windows OS
Rytis 2008-11-01 20:40
Visoms programoms, kurios veikia tik ant Windows yra pakaitalų, o jei jie netenkina, yra toks dalykas kaip Wine, su kurios pagalba galima paleisti daugelį programų ir žaidimų, kurie pritaikyti Windowsams.
Anonymous 2008-11-01 20:43
Programos paleidimas ant Wine, bi jos pačios sukonfigūravimas užima daugiau laiko, nei turėti Windows ir juo naudotis.
Rytis 2008-11-01 20:51
Bandęs esi? Nemanau. Tarkim esu įrašinėjęs GTA: SA. Procesas lygiai toks pat ir užima tiek pat laiko, kiek įrašinėčiau Windowsuose. Jokių ten atskirų konfiguravimų nereikia. Tas pats galioja ir Counter-Strike, PhotoShop ir kitoms smulkioms programėlėms, tarkim sugadintų duomenų atkūrimui iš flash kortelės. Viskas veikia be priekaištų. Ir apskritai manau, kad ne tame esmė. Tokių programų, kurioms reikėtų atskiro konfigūravimo ar komponentų yra labai mažai, o Wine savo klaidas taiso greitai. Pačios sistemos greitas veikimas, puiku išvaizda, saugumas, sistemos aptarnavimas yra pagrindiniai dalykai, dėl kurių renkamasi Wine.
Skaičius 2008-11-01 21:05
Su šia nauja Ubuntu versija man "išgaravo" ir dauguma problemų. Nvidia, ir garso plokštės "draiverių" problemos, bet jos ir taip buvo pataisomos savarankškai. Dabar sutaupiau (ir ateityje sutaupysiu) daug laiko perinstaliuodamas Ubuntu. Šiaip man ir dabar Ubuntu valdymas yra gana patogus, bet jei kūrėjai nori pagerinti jį dar, aš nieko prieš. P.S. Dabar rašau iš WinXP, nes ruošiuosi šiek tiek pažaisti
Vytautas 2008-11-01 21:12
Smėlis 2008-11-01 21:30
malonėk ant Linux paleisti SolidWorks, AutoCAD, Inventor arba surasti joms lygiaverčius pakaitalus kas dėl to, kad Linux taps geresniais už Mac OS, tai gal tegul už Windows tampa ir užskaitysiu juos. iki šiol asmeniškai 3-4 kartus mėginau pereiti prie Linux ir visus kartus nepastebėjau nei menkiausio postūmio link draugiškos OS paprastam vartotojui. nekenčiu Windows dėl begalės priežasčių, tačiau Linux kaip alternatyvos nematau nei per kur.
Anonymous 2008-11-01 21:42
Abejoju ar Linux kada nors taps patogesnė už OSX, nes Apple turi labai limituotą hardware'o liniją ir jos operacinė sistema yra ypatingai gerai pritaikyta dirbti su aparatine įranga. Kadangi Linuxus kiš į bet kokius kompus, tai su jais visada gali kilti problemų dėl kokio nors įrenginio neveikimo/nepalaikymo ir nepavyks tas jų planuojamas patogumas. Pats naudoju Vista. Užknisa ir apskritai Windows užkniso jau. Dabar kai pradėjo daryti Windows 7, tai atrodo visai įdomiai, bet kaži kaip ten išeis. Galėtų nors su viena OS rimčiau padirbti. Dar turiu įsirašęs į PC OSX opercinę sistemą, kitaip tariant - Hackintosh. Neskaitant Wireless kortos draiverio nebuvimo, viskas veikia puikiai. Valdymas ypač patogus ir operacinė yra nuostabi. Kitas mano kompiuteris tikrai bus iš Apple produkcijos.
Anonymous 2008-11-01 21:45
Pihas 2008-11-01 21:57
Linux jėga, bet dėja tenka naudotis ir windowsais dėl kaikurių programų su kuriomis kyla problemų paleidžiant ant linux arba tiesiog norint pasileisti kokį žaidimą... todėl turiu dvi os viename kompe.
Anonymous 2008-11-01 21:58
Kaip ir kažkas užsiminė, kai Linux'uose bus galima naudotis AutoCAD, ir kitas panašias inžinerinių programų paketais, tuomet mesiu windoze...o kolkas, laukiu, kenčiu ir taupau pinigus Apple'ui...
Anonymous 2008-11-01 22:12
Per 6men nei karto Ubuntu terminalas nebuvo jungtas (nu gal 2 max).
Anonymous 2008-11-01 22:19
Esu bandęs, ne sykį ir ne du. Negana to, jog diegiant Wine būna problemų, dargi mano sitema (1,5 Ghz pentium su 750 RAM) gerokai sulėtėja, kai per Wine zulinu, pvz, Adobe Premiere. To nejaučiu dirbdamas tiesiogiai WinXP. Taigi, viskas priklauso nuo poreikių. O kad klaidas taiso greitai ir apskritai intensyviai prižiūri/tobuliną projektą, žinau. Pažįstamas prie to prisideda.
Anonymous 2008-11-01 22:21
Pilnai pritariu. Aš ir ne kartą bandžiau pereiti prie Ubuntu. Net užsisakiau tą nemokamą diską Very Happy Naudojausi per sukąstus dantis. Labiausiai nervina tas terminalas. Nori įdiegti kokį ten dalykėlį - naudok terminalą, kai pasiskaitai forumuose... Kažkokie kodai bala žino... Nors norėtųsi, bet mano nuomone, dar toli jiem iki windu. O tuo labiau iki maco :] Šiaip Mac`os irgi reikia kartais naudoti terminala nes mac`os siaip yra pagaminta unix pargindu . Kiek kartu per metus perasai windowsa? Nepastebejai , kad po ilgo naudojimosi jis vos velkasi ? Otas terminas tiesog stebuklas kiek tau laiko uztrunka windows rasti ir suinstaluoti programa? ubuntu terminale viena komanda sudo apt-get install programos pavadinimas. Paliginam kainas Linux Free Windows apie 300-500 Lt. Antra saugumas jokiu virusu , linux maziau apkrauna Pc, Del programu tai kas kaltas kad kurejai jas neisleidzia , taip ir tarp tvarkikliu.
Anonymous 2008-11-01 22:40
Jei su Windows nesielgi kaip su šukšliadėže, jiems nieko neatsitinka. Kaip ir su unix-like operacinėmis sistemomis. Skirtumas tas, kad linuxai yra dažnai atnaujinami ir per atnaujinimus kartais apkuopiamos vartotojų pridarytos neąmonės, o Win reikia prisižiūrėti labiau vartotojui. Nekiši belekokių programų iš eilės, naudoji saugias naršykles ir neprisirenki visokių spyware, Win sukasi kaip bitutė labai ilgai. ASmeniškai pats Windows XP neperinstaliavau pusantrų metų ir nesiskundžiu veikimo sparta - diskų defragmentavimas, registro defragmentavimas, vieno klavišo paspaudimo šiukšlių išvalymas - normali kompiuterio priežiūra, tolygi kambarių išsivalymui. Esmė tame, kad reikia sugebėti elgtis su programomis taip, kaip pridera, o ne manyti, kad visą darbą jos atlik už tave. Beje, pažįstu vieną žmogų, kuris ksperimento sumetimais berods nuo 98 ar 99 metų nėra perinstaliavęs Win98SE. Sako veikia puikiai (tiesa, nedrožia jo 24 h per parą).
Anonymous 2008-11-01 22:48
Čia absurdiškiausias girdėtas komentaras. tai kuo nusikalto vartotojas?? Todėl jis ir renkasi tą sistemą, kuri yra labiau palaikoma. Kam jam važinėti su vežimu ir bandyti jam uždėti gumines padangas, jei jis iškart gali pasiimti automobilį? Taigi. Šiuo komentaru nepasisakiau prieš Linux distribucijas, pats naudoju Linux Mint (prieš tai naudojau Linux Mandrake ir Ubuntu) kaip alternatyvias OS, bet WinXp man lieka patogesnė. Kiekviena sistema turi savų pliusų ir minusų.
Anonymous 2008-11-01 23:18
Vat čia ne mitas. Mano senasis kompas, 1,9ghz, 256mb ram, 64mb vaizdūškė - tuos ubuntu blizgučius, guminius langus, shadingus pavilko beveik be laginimo. Na aišku rimtai dirbant su daug programų vienu metu ir visais blizgučiais kompas jau nelabai pasivilktų, visgi silpnokas jau, bet pvz. su tiuninguotais Xp jis veikia lėčiau nei su blizgančiais ubuntu, o apie vistą išvis nekalbu. Atsibostų laukt kol ji užsikrautų..